3 decoruri minimaliste pentru Craciun

Sarbatorile de iarna ne bat in curand la usa si fiecare avem momentul preferat pentru care le asteptam. Fie ca iti place sa scoti ornamentele, sa pregatesti bunatati care sa impresioneze oaspetii sau mirosul condimentelor din prajituri si vin fiert, pe langa bucurii, aceasta perioada vine si cu un program aglomerat.
Chiar daca nu iti putem da o mana de ajutor in bucatarie, te putem ajuta cu cateva idei de decoruri minimaliste pentru Craciun.

1. Ghirlande tematice, asortate cu decorulChiar daca nu iti putem da o mana de ajutor in bucatarie, te putem ajuta cu cateva idei de decoruri minimaliste pentru Craciun.

Cel mai simplu e sa accesorizezi decorul cu ghirlande colorate. Le poti atasa la galeria de la perdele, sau poti incadra spatiile de trecere din casa. Iar daca ai scari interioare cu balustrada, o poti orna in ton cu bradul de Craciun in cateva minute.
Fiind un ornament asa versatil, ghirlandele atrag rapid atentia si probabil sunt printre putinele ornamente din care nu poti avea prea multe.

2. Fii creativa cu crengutele de brad

Chiar daca nu iti putem da o mana de ajutor in bucatarie, te putem ajuta cu cateva idei de decoruri minimaliste pentru Craciun.
Probabil ai deja un brad de Craciun artificial, insa nimic nu se poate compara cu aerul festiv si de iarna adus de cateva crengute de brad. Mirosul lor discret si aspectul inconfundabil sunt nelipsite dintr-o casa care sarbatoreste traditional. Chiar si cand nu cumperi un brad intreg, poti gasi cateva ramuri pe care sa le asezi intr-o vaza mare, sau impleti intr-o cununa, iar apoi impodobi cu mici ornamente.
Poti renunta complet la bradul de Craciun atunci cand ai un ormanet cu crengute de brad accesorizate asa cum iti doresti.

3. Accesorii atarnate discret

Chiar daca nu iti putem da o mana de ajutor in bucatarie, te putem ajuta cu cateva idei de decoruri minimaliste pentru Craciun.
Nu mereu ai timp si inspiratie sa impanzesti casa cu ornamente si sa asezi cate ceva pe fiecare suprafata libera. In schimb, te poti juca cu cateva ornamente de brad asezate in locuri mai putin tipice. O instalatie colorata de brad va arata minunat infasurata in jurul ramei de la oglinda, iar globurile mici si clopoteii pot fi atarnati de tivul lateral al perdelei.
Acum e un moment bun pentru a umple si vazele cu ornamente. Daca ai o vaza sau un bol din sticla simpla, transparenta, vor arata minunat daca le vei umple cu globuri colorate si instalatii luminoase si asezate pe masa in loc de vaza clasica cu flori.

Daca ai ornamente inedite colectionate de la targurile de Craciun, acum e momentul sa le pui in evidenta. Tu cum alegi sa iti impodobesti casa de sarbatori? Ne poti spune in randurile de mai jos.

Lasă un răspuns