3 idei pentru alegerea si amenajarea perdelelor si draperiilor

Stii vorba aceea romaneasca ce spune ca o casa fara perdele este o casa goala ?

Orice proiect de amenajare si redecorare a locuintei trebuie sa ia in considerare si accesoriile pentru ferestre. Unele tendinte in design-ul interior au pus perdelele si draperiile intr-un con de umbra, preferand solutii moderne, de tipul jaluzelelor, rulourilor, jaluzelelor romane sau celor verticale.

Dar frumusetea, culoarea, textura si volumul unui set de perdele bine alese, acompaniate de draperii sunt inegalabile, de aceea vei vedea proiecte de design contemporan ce pun accent pe folosirea perdelelor din textile moderne.

Alegerea si amenajarea perdelelor si draperiilor pentru fiecare camera in parte este o incercare la care nu multi se incumeta. Ai crede la prima vedere ca este simplu: tot ce ai de facut este sa alegi culoarea potrivita. Ei bine, o perdea aleasa neinspirat poate strica vizual un intreg decor elaborat, la fel cum o perdea frumoasa poate imbogati si infrumuseta orice camera decorata simplu.

Hai sa vedem astazi cateva idei, trucuri si solutii pentru a alege si amenaja perdelele si draperiile pentru un efect spectaculos.

  1. Alegi o galerie sau o sina?

3 idei pentru alegerea si amenajarea perdelelor si draperiilorGaleria de tip bagheta va arata bine indiferent de modelul de perdea pe care il alegi.

Sinele, desi practice, nu sunt o solutie ideala daca se vad pe tavan cu ochiul liber. Sinele de aluminiu sunt de asemenea mai aspectuoase si mai practice decat cele de plastic, deoarece permit o mai buna alunecare a calaretilor, sunt mai rezistente si mai durabile si te asigura ca atat perdeaua cat si draperiile stau drept.

Daca alegi o galerie, asigura-te ca ea este de buna calitate – nu iti doresti sa se indoaie sub greutatea perdelelor si nici nu vrei sa schimbi toata ziua carligele de prindere.

Exista si galerii cu sina care sunt extrem de practice si arata foarte bine in orice decor modern.

  1. Perdeaua bogata este un simbol al elegantei

3 idei pentru alegerea si amenajarea perdelelor si draperiilorProbabil nu iti doresti sa vezi intinsa la geam o bucata de carpa prinsa in colturi, oricat de frumoasa ar fi ea.

Prin perdea bogata se intelege acea perdea care are multe incretituri. Mai mult, pliurile perdelei sunt perfecte si nu se modifica nici dupa ce ai spalat sau ai calcat perdeaua.

Secretul este sa cumperi suficienti metri de perdea pentru a obtine un numar mare de incretituri si sa alegi rejansa potrivita – elementul de baza care face diferenta dintre o perdea superba si una ingrozitoare.

Cauta rejanse de calitate (transparente pentru perdelele subtiri din organza de exemplu), apretate si care nu isi modifica forma dupa spalare. Acestea au sfori rezistente si permit crearea unor diferite tipuri de falduri ale perdelei / draperiei.

Pentru a cumpara corect o perdea sau o draperie, ai grija sa iei cate 2,5 – 3 metri de perdea pentru fiecare metru de galerie in cazul perdelelor si 2,5 metri de draperie pentru fiecare metru de galerie.

  1. Materialele textile si combinatiile de culori

3 idei pentru alegerea si amenajarea perdelelor si draperiilor

Perdelele cu adevarat frumoase cad greu pe inaltime, sunt moi si fine, dand o senzatie placuta atunci cand le atingi.

Materialele de calitate sunt usor de spalat si de calcat, se unduie suav in bataia vantului si au firele tesaturii drepte si uniforme.

Chiar daca preferi fibrele naturale, de tip matase sau bumbac, este bine sa stii ca acestea sunt greu de intretinut si iti pot face surprize la spalat sau calcat.

Unele materiale moderne includ combinatii de textile care le dau un aspect de fibra naturala extrem de placut, calitativ estetic si accesibil ca pret.

Cele mai populare perdele sunt cele din voal sau organza. In ceea ce priveste draperiile din tafta sau cele in combinatii de poliester sau combinatii de poliester cu bumbac.

In ceea ce priveste culorile, daca parchetul, mobila, accesoriile sau peretii sunt in nuante puternice, atunci cea mai potrivita ar fi o perdea in tonuri neutre, precum alb, crem, ivoriu sau gri.

Din contra, daca mobila si peretii camerei sunt in culori pale, pasteluri sau tonuri neutre, o perdea sau o draperie intr-o nuanta indrazneata poate crea un punct focal cae atrage atentia si creeaza o atmosfera placuta.

 

Lasă un răspuns