3 idei pentru decorul mesei de Paste

Cele mai frumoase sarbatori sunt cele petrecute in familie alaturi de cei dragi. O masa incarcata cu bunatati si inconjurata de zambete si voie buna este rasplata unei saptamani de pregatiri. In ajutorul acestor pregatiri venim si noi, cu cateva idei decorative care vor fi un magnet de complimente din partea musafirilor.

Foto: placeofmytaste.com

Paleta de culori pe care o putem folosi acum este cea a florilor de primavara, de la alb, galben sau roz pana la rosu asortat oualor vopsite. Odata alese culorile preferate, putem trece la aranjarea si decorarea mesei. O fata de masa sau o traversa poate da tonul sau poate fi neutra in alb sau bej. In centrul mesei va fi asezata o vaza cu flori. Cele mai aspectuoase sunt florile de primavara. O vaza simpla din sticla transparenta va perminte un decor interesant prin adaugarea catorva oua colorate la baza, iar in centrul lor vor fi asezate florile. Acest ornament sigur va atrage toata atentia.

Foto: simplykierste.com

Daca vrei sa optezi pentru un decor mai practic, alege un cos de oua deosebit. Fiecare avem prin casa un cos impletit, sau un bol in case se pot aseza oua rosii. Alege sa il capsusesti cu niste fire de iarba uscate pentru a reda ideea de cuib, sau cateva servetele cu marginile verzi, iar in centrul lor aseaza ouale. Vasul sau cosul folosit nu trebuie sa fie unul foarte mare, ci suficient de spatios cat sa incapa cel putin trei oua si captuseala pentru ele.

Foto: tasteofhome.com

Pentru a nu neglija musafirii mai mici si pretentiosi, pregateste pentru un cosulet cu gustarele. Exista in magazine nenumarate dulciuri tematice precum ouale de ciocolata, bomboanele, sau chiar prajiturele in forma de puisori, iepurasi sau mielusei. La fel ca si in cazul cosului de oua, poti pregati un cosulet cu oua si prajiturele intr-un bol mic sau cos. Sigur vor capta la fel de multa atentie atat din partea celor mici dar si a celor mai mari.

Tu ce alegi sa pui in centrul mesei de Paste? Lasa-ne ideile tale in randurile de mai jos!

Lasă un răspuns