3 idei pentru modernizarea ambiantei

Este foarte simplu sa decorezi o casa goala. Toate deciziile iti apartin. Dar ce faci atunci cand ai o casa plina de amintiri pe care vrei sa o modernizezi ca sa se potriveasca mai bine gusturilor tale? Daca nu vrei sa renunti la toate obiectele, iata ce poti face.

Alege printuri contrastante

Covor Tattoo Atria

Industria textila a evoluat foarte mult in ultima vreme. Astfel ca poti recunoaste modelele noi de tapiterii sau perdele si draperii doar dupa modelele de pe ele. Indrazneste sa asortezi niste culori saturate ale textilelor cu tonurile blande ale mobilierului clasic. Opteaza pentru un covor cu modele florale stilizate sau forme geometrice pentru a echilibra paleta cromatica a intregii ambiante.

Retapiteaza

Tapiterie Antares Atria

Piesele vintage au un farmec deosebit, de aceea a renunta la ele poate fi o greseala pe termen lung. In schimb, alege o tapiterie moderna, cu un model deosebit, si retapiteaza canapeaua si fotoliile. Poti opta pentru materiale uni sau cu imprimeu, rezistente la apa si usor de intretinut. Cu aceasta ocazie poti vopsi si piesele de lemn expuse vederii. Rezultatul final te va suprinde foarte placut!

Regandeste sursele de lumina

Un alt element care evidenteaza stilul amenajarii unei incaperi este sursa de lumina. Fie ca vorbim despre candelabru sau despre veioze, acestea poarta cel mai vizibil aprenta epocii. Daca piesele tale sunt prea invechite atunci ele trebuie inlocuite in ultima faza a reamenajarii. Opteaza pentru un candelabru simplu, in acelasi ton cu tavanul sau cu peretii. Pentru veioze poti indrazi la culori mai vii si modele care sa raspandeasca o lumina ambientala placuta.

Inainte sa pornesti spre magazinul de decoratiuni, poti sa iti organizezi o tabla de idei inspirata de pe Pinterest, si nu uita ca poti suprinde si prin simplitate!

Lasă un răspuns