3 moduri sigure de a aduce o culoare noua in decorul existent

Una dintre cele mai usoare modalitati de a schimba profund si complet aspectul unei camere nu este redecorarea ei de la zero, ci poate fi introducerea unei noi culori.

Un decor de care te-ai cam plictisit, dar care continua sa iti placa, un spatiu cald si calm, dar care ar avea nevoie de o „voce” si un pic de viata sau un experiment indraznet de redecorare – pentru ca simti nevoia sa schimbi ceva – toate acestea sunt motive tot atat de bune sa aduci o culoare noua intr-o camera. Ei bine, daca alegi o culoare care nu exista deloc in decor, riscul este sa o faci sa para nelalocul ei si sa iasa in evidenta intr-un mod inestetic.

Adaugarea unei culori noi inseamna integrarea ei in peisajul general, transformarea ei intr-un element de decor, chiar daca de cele mai multe ori, ea poate arata ca si cum ar pluti prin camera, total separata de rest. Astazi vom vedea 5 moduri sigure de a introduce o culoare noua in design-ul existent.

Incearca mai intai culoarea in design-uri temporare

Te-ai hotarat ca vrei un portocaliu in camera, care sa inveseleasca si sa accentueze decorul general?

3 moduri sigure de a aduce o culoare noua in decorul existent

3 moduri sigure de a aduce o culoare noua in decorul existent

Ei bine, inainte sa investesti in perdele puternic colorate, perne pentru canapea, o mocheta sau un perete zugravit, incearca mai intai sa vezi cum se potriveste culoarea cu restul camerei adoptand o solutie temporara: un ghiveci cu flori puternic portocalii, o vaza pentru flori, un tablou pe un perete, poate chiar o lampa cu abajur, o oglinda etc.

Daca simti ca portocaliul iti poate pune in evidenta decorul general si se integreaza cu restul culorilor, mobilierului si accesoriilor, du-ti imaginatia mai departe!

Nu aduce in camera o singura culoare, ci mai multe nuante ale aceleiasi culori

O singura culoare poate face un contrast nereusit cu restul camerei si obiectelor de mobilier. In schimb, mai multe nuante ale aceleiasi culori pot conferi spatiului senzatia de intreg, de adancime, bogatie si textura.

3 moduri sigure de a aduce o culoare noua in decorul existent

3 moduri sigure de a aduce o culoare noua in decorul existent

O mocheta mov poate fi superb accesorizata si integrata in peisaj daca si canapeaua se imbogateste cu niste perne decorative lila, iar sufrageria capata cadou un ghiveci cu flori in nuante apropiate, sau abajururi noi pentru lampile aplicate pe pereti, sau, de ce nu, tapiserii noi pentru fotolii in modele suave de roz, mov si lila.

Concentreaza-te mai mult pe accesorii si mai putin pe culoarea peretilor

Se poarta in sufragerii si dormitoare zugravirea unui perete intr-o culoare puternica sau decorarea lui cu un tapet indraznet ca textura, model si nuanta.

3 moduri sigure de a aduce o culoare noua in decorul existent

3 moduri sigure de a aduce o culoare noua in decorul existent

Evident, un designer specializat se va asigura ca acel perete va arata impecabil impreuna cu restul camerei, mobilierului si accesoriilor, dar de unul singur, o astfel de aventura poate avea rezultate dezamagitoare. De aceea, daca vrei sa aduci o noua culoare in camera, gandeste-te in primul rand la accesorii: perne pentru canapea, draperii moderne la geamuri, o mocheta asortata, un tablou, cateva rafturi suspendate, flori etc.

Daca de la design-ul temporar ai decis ca acea culoare merge cu restul camerei, nu te angaja in proiecte definitive si destul de greu reparabile inainte de a te bucura o perioada de noile tale accesorii colorate. Este mai usor sa schimbi o fata de perna sau un set de vaze decat sa zugravesti.

In general, ceea ce trebuie sa faci pentru a colora camera este sa nu lasi acea culoare sa para singura si venita din neant, ci sa ii dai un scop si o pozitie in designul general. De aceea, poti concentra mai multe obiecte de aceeasi culoare intr-un singur spatiu, pentru un punct de contrast, sau poti sa presari camera cu diverse obiecte si accesorii in culoarea respectiva, pentru un plus de estetism, adancime si efect vizual.

Tu ce culoare ai alege sa introduci intr-o camera si cum ai proceda?

Lasă un răspuns