3 proiecte decorative pentru bugete mici

Cum poti obtine un décor nou, proaspat si original care sa arate somptuos si scump dar care sa se incadreze intr-un buget limitat? Te folosesti de mici trucuri pentru a-ti crea propriile elemente de décor de unul singur!

Nu trebuie sa inveti tamplarie pentru a-ti face singur propria mobila si nici nu trebuie sa ai cunostinte avansate de croitorie pentru a ii da dormitorului tau un nou décor si atmosfera!

Hai sa vedem impreuna 3 proiecte decorative do-it-yourself care vor arata spectaculos fara ca tu sa investesti foarte multi bani!

1. O cuvertura noua vintage-sic

proiecte decorative pentru bugete miciVine vara, desigur, dar parca tot trebuie sa ne invelim in ceva usor, sau sa acoperim patul cu o cuvertura interesanta care sa atraga atentia si sa ii dea intregii camere un aspect nou si original. Uneori problemele cu cuverturile par a nu se sfarsi: sunt prea groase, dimensiunile nu se potrivesc exact pe pat, culorile parca nu se integreaza perfect in decorul deja existent al dormitorului.

Ce ar fi sa iti cosi singur propria cuvertura din cearceafuri mai vechi (din doua straturi pentru un plus de confort) intr-un model vintage-sic? Nu ai nevoie decat de o masina de cusut si de imaginatie pentru a alege culori si imprimeuri care sa se potriveasca perfect gusturilor tale. Oricine iti va intra in dormitor se va mira de frumusetea cuverturii si de aerul un pic retro pe care i-l da dormitorului. Daca iti mai ramane material, fa si cateva perne decorative pentru un design complet!

2. Un obiect de arta abstracta

proiecte decorative pentru bugete miciToata lumea stie ca un obiect de arta de mari dimensiuni asezat pe un perete in sufragerie, de exemplu, este nu numai foarte costisitor, dar are si o deosebita valoare decorativa, devenind punct focal al design-ului si conferind, prin culorile sale, unitate intregului décor. Ei bine, nu este obligatoriu sa investesti intr-un astfel de obiect decorativ deosebit! Poti sa il creezi facand colaje din cateva perdele de dus! Alege o rama potrivita si lipeste diverse bucati decupate din perdelele de dus pe o placa solida de carton sau pal. Vei obtine exact ce schema de culori iti doresti care se va potrivi perfect cu intreaga incapere si schemele de culori deja existente.

3. Mobila noua cat ai clipi din ochi!

proiecte decorative pentru bugete miciSa iti schimbi complet mobilierul de bucatarie necesita munca, investitii majore, efort, deranj si cate si mai cate. Ei bine, poti sa iti schimbi complet mobilierul de bucatarie uzat sau demodat cu ajutorul foliei autoadezive. Poti alege o folie autoadeziva ce imita lemnul natural la perfectie, sau una intr-un design ultramodern pe negru. Singura investitie pe care ai putea sa o faci ar fi sa iti cumperi manere noi pentru dulapuri si sertare pentru a schimba cu adevarat intregul aspect al mobilei. Aplica cu atentie folia autoadeziva pe suprafetele usilor si sertarelor, chiar si pe rafturile de interior daca vrei si poti schimba complet aspectul bucatariei.

Poti folosi acelasi truc daca vrei sa schimbi si aspectul obiectelor electrocasnice. O folie adeziva pe argintiu merge excelent pentru a face ca frigiderul sa para ultra-modern, in timp ce folii adezive colorate in nuante vii te vor ajuta sa obtii un décor al bucatariei in spirit retro.

Tu ce proiecte simple DIY mai cunosti pentru a reimprospata decorul unei case care sa arate scump, dar care in realitate sa fie foarte ieftine?  

 

Lasă un răspuns