3 reguli pentru a decora patul din dormitor ca un designer

Cand vorbim de mobilier de baza intr-un dormitor, gandul ne zboara instant la pat. Ne petrecem o treime din viata dormind, asa ca acesta este, fara indoiala, cel mai important element al incaperii.

Pentru ca dormitorul trebuie sa fie refugiul tau, sa te ajute sa te reincarci fizic si moral dupa o zi lunga, ne-am gandit sa-ti prezentam 3 reguli in care sa iti decorezi patul ca un designer.

1. Accesoriile potrivite

3 reguli pentru a decora patul din dormitor ca un designerIn mod categoric, dormitorul trebuie sa fie gandit pentru odihna si relaxare. Salteaua este elementul care primeaza pentru un somn bun si trebuie aleasa cum multa atentie.

Pentru a face patul si mai confortabil, adauga cateva perne moi care sa te trimita instant in lumea viselor. Poti sa iti personalizezi dormitorul folosind diverse elemente de design care sa te reprezinte (decoratiuni, un covor sau un corp de iluminat iesit din comun, care sa aduca o nota personala designului).

2. Alegerea culorilor decoratiunilor

3 reguli pentru a decora patul din dormitor ca un designerDaca vrei sa transformi patul intr-o oaza de vis, culorile neutre sunt o modalitate sigura de a duce treaba la bun sfarsit. Nu este nimic in neregula cu acoperirea patului cu elemente de decor in tonuri neutre. Cel mai indicat este să alegi nuante neutre de albastru, verde, roz sau galben, insa poti adauga cateva accente puternice regasite in textile (fete de perne, cuverturi sau draperii). Nu exista reguli stricte in alegerea culorilor in designul interior, de obicei se merge foarte mult pe intuitie sau starea pe care o crează.

3. Orientarea si pozitionarea patului

3 reguli pentru a decora patul din dormitor ca un designerDaca vrei ca dormitorul tau sa arate cat mai echilibrat, alege un pat de o persoana. Cei care nu vor sa renunte la patul king size vor fi nevoiti sa faca un compromis atunci can vine vorba de celelalte piese de mobilier. Lumina naturala sporeste gradul de confort, de aceea cea mai indicata amplasare a patului este in functie de punctele cardinale, alegerea potrivita fiind spre sud-vest.

Patul este asadar elementul care dicteaza amenajarea dormitorului, iar realizarea unui design de vis nu este deloc usor, insa nici imposibil!

Lasă un răspuns