3 secrete pentru un decor luxos, fara sa-ti consume intreg bugetul

Mereu vezi cate un decor intr-o revista, pe Pinterest sau in casa vreunei vedete, care te face sa iti doresti sa redecorezi complet. Aceasta optiune nu este mereu posibila, iar redecorarea anuala completa poate fi deosebit de costisitoare.

Insa, daca aspectul dupa care tintesti este un elegant, chic, dar scump, atunci il poti obtine si fara a-ti consuma intreg bugetul si economiile.

Trebuie doar sa urmezi cateva trucuri pe cat de simple, pe atat de eficiente si (uneori) greu de pus in aplicare.

  1. Paleta cromatica

1. paleta cromaticaE tentant sa incluzi in fiecare an in decor cate o noua culoare, in special cand cei de la Pantone inventeaza o nuanta de care te-ai indragostit instant. Dar daca reusesti sa alegi o paleta cromatica din multimea de culori, atunci tine-te de ea in intreg decorul, fara abatere!

O combinatie de 2-3 culori, atent asortate, iti va asigura acel aspect chic cu o nota luxoasa, bine aerisit si temperat. Evita culorile stridente, si alege culorile asociate cu luxul precum bleumarin, mov purpuriu, culorile metalice precum argintiu sau bronz-auriu, bordo, alb, gri sau negru.

  1. Minimalismul este mereu o alegere buna

furniture-luxury-furniture-store-with-modern-minimalist-luxury-furniture-stores-online-ideas-luxury-furniture-stores-with-awesome-luxury-furniture-stores-in-several-country-design-960x600Fie ca e vorba de mobilier minimalist, sau un decor amenajat doar cu strictul necesar, mentinand spatiul cat mai bine aerisit va fi mereu un plus. Nu trebuie sa gasesti cate o piesa de mobilier pentru fiecare colt liber, si nici cate un tablou sau tapet pentru fiecare perete. Alege in schimb, elemente care impresioneaza prin aspectul lor si modul in care completeaza decorul, fara a incarca inutil ambianta.

  1. Atunci cand ai prea multe obiecte mici, grupeaza-le

397849ade4ed3f227fe28c0b50186e6cAcum ca ai un spatiu amenajat aerisit, cu grija la paleta cromatica atent aleasa, nu uita sa incluzi detaliile care fac din acel spatiu “acasa”. Acea colectie de poze de prin vacante va arata minunat grupata in rame deasupra biroului sau canapelei.

Poti folosi tehnica gruparii si in cazul altor obiecte sau spatii ce au nevoie de accesorii. De exemplu, consola din sufragerie arata minunat cu o simpla vaza de flori, dar la fel de bine poti include aici si suvenirurile din excursii, grupate pe culori sau dimensiuni.

Care sunt trucurile tale pentru un decor care arata bine si scump, fara sa-ti consume intreg bugetul?

Lasă un răspuns