3 sfaturi pentru o casa mereu ordonata

Cu totii o traim si o simtim in fiecare zi: avem prea multe lucruri prin casa care fie nu au ce cauta acolo, fie nu au mai ajuns niciodata in locul din care provin sau ar trebui sa se gaseasca.

Fie ca vorbim despre haine, carti, reviste, accesorii sau diverse alte obiecte de uz casnic, uneori ne simtim sufocati de aglomeratia din sufragerie sau din bucatarie. Am mai vorbit si in alte randuri despre unele metode ingenioase de a ne organiza mai bine spatiile de locuit si de a le dez-aglomera de lucruri, dar astazi ne vom opri asupra unuia anume: cutiile.

Ei bine, te vei intreba, ce rost ar avea sa ne punem lucrurile in cutii, ca apoi sa nu mai stim ce facem cu ele si sa ne lovim de ele peste tot pe unde mergem? Raspunsul este unul singur : exista cutii si cutii, recipiente si diverse forme de a stoca lucrurile care s-ar putea sa te intereseze.

  1. Cosuri de gunoi in fiecare camera

1Poate parea un pic prea mult la prima vedere, dar astfel de cosuri pentru deseuri sau pentru materiale reciclabile te pot ajuta sa iti organizezi mai bine casa si astfel sa ii faci si mediului inconjurator o mare favoare. Nu strange hartii pe biroul de lucru, pur si simplu pune-le in cos.

De ce este nevoie sa ai un astfel de recipient in fiecare camera ? Pentru ca de multe ori suntem atat de ocupati, incat lasam in urma noastra diferite lucruri fara a le duce la singurul cos de gunoi din casa. In schimb, daca ai avea un astfel de container in fiecare camera, ti-ar fi mult mai usor sa pastrezi ordinea si curatenia casei si sa scapi de toate acele lucruri nesuferite care te sufoca.

  1. Cosuri de ratan – depozite temporare

2La fel, ai putea ca in fiecare camera sa tii un astfel de cos pentru a pune in el toate obiectele din camera respectiva care nu au ce cauta acolo si care trebuie sa revina la locurile lor desemnate. Singura regula in utilizarea acestui sistem de a pastra camera ordonata si curata este sa nu lasi cosul sa se umple pana la refuz. Ia-ti o ora pe saptamana si goleste-l, ducand toate obiectele din el la locurile lor.

Adio lucruri imprastiate pe covor sau pe marginea canapelei! In acest fel poti sa le tii sub control, indiferent cat de multe lucruri ai scoase din dulap.

  1. Cutii pentru donatii

3Una dintre cele mai eficiente metode de a iti mentine casa in permanenta organizata si curata este sa mai arunci din cand in cand lucrurile care chiar nu iti mai trebuie. Dar de ce sa le arunci in definitiv si la urma urmei ?

Haine, vesela, carti, reviste, incaltaminte, prosoape uzate si chiar lenjerii de pat – in loc sa le stochezi si sa le arunci, le poti dona unor camine de copii sau centre pentru adulti, orfelinatelor, scolilor etc. Cutia pentru donatii poate aduna in ea pe parcursul unei luni destule obiecte care sa le fie de folos celor nevoiasi sau pentru a face fericiti niste copii nevinovati.

Ca si mai sus, singura regula este sa mergi sa donezi respectivele obiecte suficient de des pentru a nu-ti aglomera casa cu niste cutii in plus.

Tu te-ai gandit vreodata la una dintre solutiile de mai sus pentru a iti mentine casa ordonata? Tu cum folosesti cosurile, containerele si cutiile pentru a te organiza mai bine ?

Lasă un răspuns