Cum decorezi casa cand ai animale de companie

Animalele de companie sunt cele mai bune prietene ale noastre si le tratam ca membri cu drepturi depline ai familiei. Fie ca e vorba de catei sau pisici, locuintele parca nu ar fi la fel de pline de voiosie fara existenta unui animalut de casa.

Totusi, putem spune ca locuinta noastra este adaptata nevoilor lor? Cum sa ai un decor adaptat animalelor de companie? Ei bine, iata cateva idei care te vor face sa apreciezi mai mult prezenta lor in casa.

Covoare la un pret redus

Decorul casei cand ai animale de companieAnimalele de companie si-au facut dintotdeauna loc in casele noastre, dar sarcina nu este la fel de simpla precum pare. Daca bugetul si timpul tau sunt destul de limitate, gandeste-te sa-ti achizitionezi covoare si tesaturi mai ieftine, care pot fi inlocuite cu usurinta. Pe langa faptul ca trebuie sa indepartezi parul, trebuie sa adopti si obiceiuri de igiena pentru a evita petele si mirosurile. In ceea ce priveste materialele, daca nu vrei sa cureti toata ziua, evita plusurile sau catifeaua.

Nu lasa bolurile de mancare si apa la vedere

Decorul casei cand ai animale de companieAlimentele si bolul cu apa sunt o necesitate, si deseori, incercam sa cumparam cele mai atractive vase. Totusi, atunci cand vine vorba de decorul casei, ele nu sunt tocmai foarte estetice. Mai mult decat atat, dupa ce varsat de nenumarate ori vasul de apa al cainilor si al pisicilor, e timpul sa ajungi la concluzia ca ar trebui luata in considerare o solutie mai buna. Nu ar fi uimitor sa le poti ascunde pana cand vor fi necesare? Cu un sertar, poti! Aceasta idee ingenioasa de a include bolurile in partea de jos a dulapului de bucatarie va fi apreciata de catre toti membrii familiei.

Inlatura obiectele fragile

Decorul casei cand ai animale de companieDe asemenea, acorda o atentie deosebita obiectelor fragile de pe mese sau alte piese joase de mobilier, pentru ca, in funcție de talia animalului de companie, acestea se pot sparge intr-o clipita.

Usa pentru animale

pet-owner-home-upgrades-gateEste posibil sa ai camere in casa in care sa poata intra animalutele si altele pe care sa vrei sa le protejezi de ele. De exemplu, pentru a separa spatiile, multi proprietari de caini s-au indreptat spre usa detasabila pentru copii. Nu contribuie cu nimic pozitiv la decorul casei, in schimb este foarte functionala. Poti opta si pentru o usa incorporata. Ai posibilitatea sa personalizezi dimensiunea si materialul pentru a o integra perfect in designul camerelor pe care le separa.

Asadar, „animalele impart cu noi, oamenii, privilegiul de a avea suflet” dupa cum insusi Pitagora spunea, iar din acest motiv ele necesita un angajament pe termen lung pentru o companie cat mai placuta si o viata confortabila.

Lasă un răspuns