4 culori pentru interior propuse de Pantone in 2019

In fiecare an, echipa Institutului Pantone, autoritatea globala in domeniul culorilor si a sistemelor de culori, isi petrece timpul analizand influentele culturale si tendinţele estetice pentru a desemna culoarea anului.
Asadar,21

1. Verde inchis

Este una dintre culorile de vopsea de top ale Institutului Pantone, deoarece acesta deschide o fereastră catre natura in orice locuinta. Verdele inchis poate fi integrat cu usurinta in elementele din decor: un perete sau chiar toti, mobila de bucatarie, usa de la intrare, un covor sau pardoseala. Designerii sugereaza ca aceasta tendinta ar trebui rezervata camerelor mari, bine luminate, deoarece in spatiile mici intensitatea ei poate suprasolicita si le poate face sa para intunecate.

2. Roz prafuit

Rozul devine foarte sofisticat si modern atunci cand il alegi in tonuri pale, pudrate si il pui alaturi de griuri si tonuri deschise. Este o nuanta de accent minunata. Utilizeaz-o pentru un perete accent, mobilier de living sau de bucatarie. Poti aduce culoarea la maxim combinand-o cu mult alb deoarece va da designului tau sentimentul de contrast. In mod alternativ, poti opta pentru o combinatie cu mov sau lila. Devine indraznet si jovial cand mai pui langa el si accente de rosu. Dar evident conteaza mult ce fel de roz alegi.

3. Galben mustar

Partea cea mai buna la aceste tendinte ale anului 2019 este faptul ca nu te restrictioneaza in niciun fel. Un perete galben mustar intr-un living mare, decorat intr-un stil minimalist poate face minuni si poate schimba total atmosfera din acel spatiu. Desi este o culoare luminoasa, este una din culorile reci ale21 spectrului. Ideal ar fi sa folosesti galbenul ca pata de culoare, pentru a accentua si pentru a centra atentia pe anumite obiecte: perdele, covoare, perne decorative, etc.

4. „Living Coral”

Conform specialistilor de la Institutul Pantone, anul 2019 va fi dominat de o nuanta cu adevarat vibranta si energica, care va evidentia idea de comfort si caldura. Deoarce creeaza instant o ambianta calda, Living Coral este nuanta ideala in baie. Foloseste-o in orice forma si baia ta va deveni oaza perfecta.

Asadar, daca planuiesti sa-ti renovezi casa sau doar o camera in 2019, ce culoare vei alege?

Lasă un răspuns