5 idei de a folosi albastru in decorul casei

O scurta vizita pe la rude sau prieteni poate fi revelatoare in ceea ce priveste designul interior si alegerea culorilor. De obicei, suntem obisnuiti sa gasim infuzii de albastru preponderent in baile apartamentelor sau caselor si destul de rar in alte parti ale casei.

O infuzie de albastru pentru acasa

O infuzie de albastru pentru acasa

Un mit destul de des intalnit printre designeri este ca albastrul, folosit ca decoratiune pentru pereti (fie ca vorbim de lavabil, tapet sau faianta) are fie scopul de a da incaperii o senzatie de lumina, serenitate, liniste si confort, fie are nesansa de a inchide o camera, de a o urati sau de a o transforma in ceva neplacut. Cu toate acestea, nuantele de albastru folosite de specialistii straini au scopul declarat de a infrumuseta o casa si de ai ii conferi un aer original, inovativ si vesel, dar totul depinde de nuanta de albastru folosita si de locul in care o folosim. Hai sa vedem astazi cum putem crea o infuzie de albastru in casele noastre pentru a le schimba complet aspectul.

  1. O pata de culoare este mai mult decat suficienta
O infuzie de albastru pentru acasa

O infuzie de albastru pentru acasa

Multi ar zice ca albastrul nu se asorteaza chiar cu orice si ca este riscant sa il folosesti daca nu te pricepi la design interior. Cu toate acestea, o canapea imbracata intr-o tapiterie turcoaz vesela si vie poate reimprospata aspectul unei sufragerii clasice sau usor plictisitoare sau … obosite. O juxtapunere de culori si stiluri de mobilier este uneori exact ceea ce un spatiu cere, iar daca adaugi si un model de canapea modern intr-o camera de la care vrei sa iti exprime personalitatea, atunci nu poti da gres cu o bijuterie in turcoaz ce insenineaza si uimeste.

  1. Efecte dramatice fara batai de cap
O infuzie de albastru pentru acasa

O infuzie de albastru pentru acasav

Bucataria este al doilea loc in care poti gasi pete de albastru, daca proprietarul a avut destula imaginatie ca sa le imbine in mod placut. Imagineaza-ti o bucatarie pe alb, cu accesorii cromate, si numai cateva efecte speciale date de albastrul fetelor usilor de la dulapuri si sertare, perfect imbinate cu pernele scaunelor, alte elemente decorative (o vaza pentru flori, seturi de farfurii asortate, perdelele de la geam, obiectele de uz casnic etc). Desi pentru bucatarii in special se prefera nuantele neutre, rezistente si usor de curatat, daca ai la dispozitie un spatiu larg, generos, si vrei intr-adevar ca bucataria ta sa para una din reviste de design interior, o nuanta de albastru potrivita, combinata cu alb, ivoriu sau chiar nuante de lemn matur iti poate transforma bucataria in noua sufragerie in care vrea sa stea toata lumea. Daca alegi o nunata inchisa, scapi si de problema petelor vizibile, a urmelor de degete de pe dulapuri si sertare sau petele obisnuite dintr-o bucatarie.

  1. Nuante diferite
O infuzie de albastru pentru acasa

O infuzie de albastru pentru acasa

Joaca-te cu diversele nuante de albastru si du-te cu imaginatia dincolo de banalul decor uni pe care il vezi mai peste tot. Mobilierul modern iti permite sa faci diverse combinatii si sa alaturi de exemplu usile unui sifonier sau dressing in nuante de albastru ce variaza de la deschis la inchis sau care te poarta intr-o lume noua, in care exista albastru smarald, albastru turcoaz, albastru marin si tot asa. De la indigo la albastru regal poti sa alegi orice pentru orice camera, mai ales cand spatiul si culoarea peretilor sau accesoriilor ti-o permit. Tonurile neutre din jur, pe alb, gri sau fildes iti permit cele mai indraznete combinatii, fie ca vorbim despre dormitor sau bucatarie.

  1. Contraste uluitoare
O infuzie de albastru pentru acasa

O infuzie de albastru pentru acasa

Poate ca nu iti dai seama, dar albastrul regal merge de minune cu portocaliul, rosul, auriul si galbenul, printre multe altele. Creeaza contraste si blocuri de culoare si adauga un efect uluitor unei camere care poate parea plictisitoare la prima vedere. Te poti duce chiar si mai departe cu imaginatia, accesorizand camera in astfel de contraste: tapetul cu abajururile lampilor, cuvertura de pe pat cu covorasul de sub el, pernele unei canapele, perdelele cu masuta de cafea.

Nu trebuie sa pici in capcana curcubeului si sa adaugi toate culorile posibile in aceeasi camera, dar pornind de la albastru, poti gasi inclusiv idei noi de tapet sau de mobilier.

Ai folosit albastru in decorul casei tale? Spune-ne si noua cum ai inclus aceasta minunata culoare in randurile de mai jos!

One thought on “5 idei de a folosi albastru in decorul casei

  1. foarte mult imi place cum este organizat dormitorul din prima poza. Cel putin, patul arata absolut genial. Se potriveste perfect cu restul camerei si cu siguranta este unul in care te poti odihni foarte bine.

Lasă un răspuns