5 idei decorative pentru birou

Indiferent de munca pe care o facem fiecare zi de zi, statul la biroul este o parte majora pentru multi. In acest caz, un birou pe care ii facem loc unei vaze cu flori sau unui cani cu model vesel devine un loc mult mai productiv. Iata cateva idei simple pe care poti sa le aplici la locul de munca sau la biroul de acasa, pentru a-l transforma intr-un mediu care lucreaza pentru tine si nu impotriva ta.

1. Organizare. Mentine masa de lucru curata si ordonata, iar dupa fiecare zi petrecuta muncind, reordoneaza obiectele de scris in suportul lor, iar hartiile in sertarele lor. O masa incarcata va creea mereu senzatia de agitatie, in timp ce o masa decorata minimalist va lasa loc imaginatiei.

2. Un scaun comod. Alegerea unui scaun comod pentru acasa este o chestiune foarte simpla. Dar atunci cand scaunul este primit odata cu locul ocupat la birou, el poate fi comod pentru unii si incomod pentru altii. O pozitie corecta si o perna pentru scaun pot salva situatia. Poti alege orice pernita pentru scaun, inclusiv pernitele de bucatarie pe care le poti lega ca sa nu le „pierzi”.

3.       Iluminarea. Munca la birou inseamna munca in fata unui monitor. Lumina prea puternica alaturi de lumina de la monitor pot obosi rapid ochii, asa ca evita pozitionarea lui in apropierea geamului. Pentru filtrarea luminii puternice, alege folosirea draperiilor groase, cat mai inchise la culoare, iar atunci cand lumina este prea slaba alege o veioza cu lumina calda si suficient de puternica cat sa iti permita sa citesti confortabil.

4.       O nota personala. Biletele colorate, o cana pentru cafea sau ceai, un suport pentru pixuri sau un tablou modern, toate acestea pot fi alese si aduse la birou. Micile detalii pot oferi o oaza de relaxare pentru ochi sau sursa de inspiratie in cautarea ideilor.

5.       Muzica sau radio. Un obicei foarte raspandit prin birourile de acasa sau de la serviciu este ascultarea radioului. Zgomotul de fundal poate da un anumit ritm pentru munca, dar si delectare in pauzele de stiri. Iar atunci cand se poate asculta doar la casti, sursa de „zgomot” poate fi un radio sau o colectie personala de muzica potrivita cu starea de spirit sau activitatea desfasurata.

Indiferent de munca desfasurata, biroul ocupa un loc central in rutina de zi cu zi. De ce sa nu il transformam intr-un loc mai prietenos si accesibil? Daca ti-a placut articolul sau ai alte idei, le poti lasa in randurile de mai jos!

Lasă un răspuns