5 idei practice pentru decorul spatiilor mici

Apartamentele de mici dimensiuni sunt o problema mai frecventa decat ne place sa admitem, dar designerii de interior ne sfatuiesc sa nu ne intristam prea tare pentru ca exista nenumarate idei practice pentru decorul spatiilor mici care pot avea efecte spectaculoase din punct de vedere estetic.

Atata timp cat tii minte o serie de reguli simple si usor de aplicat poti sa devii cat de creativ iti doresti ! Hai sa vedem impreuna cateva metode prin care poti sa decorezi un apartament mic intr-un mod extrem de sic si de cochet!

1. Peretii deschisi la culoare fac camera mai mare

5 idei practice pentru decorul spatiilor miciPeretii albi sau peretii de culori deschise fac orice camera sa para mai mare si mai prietenoasa, dand caldura si intimitate casei. Daca alegi culori mai calde – in comparatie cu cele neutre precum albul, cremul, ivoriul etc. – nuante de portocala, piersica etc. – vei obtine o atmosfera confortabila, de camin si de intimitate.

2. Un perete accent da volum si adancime unei camere

5 idei practice pentru decorul spatiilor miciPeretele accent este un perete sau o fasie de perete colorata indraznet intr-o nuanta puternica sau cu un tapet intr-o nuanta contrastanta. Peretii accent pot fi creati in orice fel de camera. Fie ca iti colorezi un perete intreg deasupra patului in dormitor, fie ca tapetezi o fasie de perete in bucatarie sau sa folosesti un tip de faianta mai inchisa pentru a accentua o anumita portiune a baii.

3. Mobila alba sau deschisa la culoare da senzatia de spatiu

5 idei practice pentru decorul spatiilor miciMobila alba si cea deschisa la culoare dau senzatia de spatiu si de lumina. Este destul de greu de intretinut, este drept, dar mobila alba arata a curatenie si a ordine. Mobila alba, impreuna cu peretii albi si accesoriile (covoare, perdele, galerii sau tapet), poate fi un punct excelent de pornire pentru a crea o adevarata opera de arta cu nuante de culori si contraste cu ajutorul pernutelor decorative colorate, al covoarelor si al perdelelor sau galeriilor in sufragerie de exemplu. In bucatarie, poti accentua cu culori prin alegerea unei fete de mese simpatice sau a unui covor colorat.

4. Sticla, metal si suprafete lucioase

5 idei practice pentru decorul spatiilor miciO casa mica va parea mai mare, mai spatioasa si mai luminoasa daca adopti un stil minimalist bazat pe elemente de sticla, metal si suprafete lucioase. Utilizeaza polite de sticla, rafturi plutitoare de sticla sau cele incorporate in mobila. Elementele de inox, metal sau bronz, oglinzile si suprafetele lucioase ale blatului de bucatarie sau ale obiectelor electrocasnice reflecta lumina si dau senzatia de lumina si spatiu. Chiar si usile transparente si geamurile lasate descoperite ajuta la crearea unei iluzii de spatiu.

5. Corpuri de iluminat

5 idei practice pentru decorul spatiilor miciDaca vrei sa iti decorezi apartamentul in stil minimalist foloseste corpuri de iluminat moderne, in linii drepte, curate si bine definite, in forme geometrice si in modele contemporane. Profita de toate spatiile disponibile si ilumineaza camerele astfel incat sa obtii efecte estetice, astfel incat sa ai suficienta lumina pentru nevoile zilnice, dar si sa dea camerei un aspect estetic.

Tu cum ti-ai decora un apartament mic cu solutii ingenioase? Ai si alte idei de amenajare?

Lasă un răspuns