5 idei practice pentru mai mult spatiu in casa

Spatiul din casa este o preocupare majora pentru multi dintre noi. Aproape mereu ne lipseste si exista intotdeauna unele din lucrurile noastre care refuza sa se incadreze in dulapuri. Insa, exista solutii pentru a castiga spatiu inteligent si usor.
Administrarea corecta a spatiului este esentiala pentru a ne bucura pe deplin de interior. In acest articol ti-am pregatit cateva sfaturi cu idei practice care sa te ajute sa obtii cativa metri patrati cu usurinta.

1. Stocare inteligenta

Aminteste-ti sa utilizezi toata suprafata disponibila in locuinta ta! De exemplu, poti opta pentru un pat cu sertare mari, depozit perfect ascuns ce iti ofera posibilitati suplimentare de stocare. Te va ajuta sa pastrezi in interior asternuturile de pat, paturile sau hainele de iarna si deasupra pernele decorative. Daca ai un dormitor micut, cauta un corp de depozitare ingust, care sa se potriveasca. Acest loc poate fi folosit si pentru relaxare (pentru citit, de exemplu).

2. Decor in perspectiva

Exista adesea tendinta de a lipi mobila de pereti imaginandu-se astfel castigarea spatiului. Dar din punct de vedere optic, spatiul se micsoreaza. Alege sa o deplasezi astfel incat, spre exemplu, sa poti pune o planta verde in spatele acesteia. De asemenea, asezarea canapelei in diagonala intr-un colt, chiar daca fizic necesita mai mult spatiu, va da musafirilor impresia de a avea mai mult spatiu.

3. Usi culisante

Sunt cea mai buna alegere pentru o suprafata mica! De ce ? Pur si simplu pentru ca sistemul de deschidere laterala reduce semnificativ spatiul ocupat cu usa. Vei vedea ca o usa culisanta va economisi spatiu, fiind totodata extrem de frumoasa si usor de manevrat. Asadar, inlocuieste usile bailor, ale camarilor sau chiar ale livingului sau ale dormitorului cu usi culisante si castiga mai mult spatiu de stocare.

4. Panou cu ustensile

Un panou montat pe peretele din bucatarie, chiar deasupra aragazului sau in alta parte, poate fi o solutie de depozitare inteligenta. Astfel vei ocupa spatiul nefolosit de pe perete si vei face loc in sertare. Pune cateva carlige si atarna vasele mici sau ustensilele preferate (strecuratori, linguri, tel, razatoare).

5. Rafturi inteligente

Monteaza rafturi pe peretii din baie pentru produsele de ingrijire si pentru prosoape. Daca ai peretii vopsiti in alb, alege cateva modele din fier sau cu o culoare contrastanta, pentru a scoate din monotonie incaperea.

Astfel, aceste solutii rapide si usoare te vor ajuta sa iti transformi locuinta aglomerata intr-un spatiu aerisit, care te invita la relaxare si la odihna!

Lasă un răspuns