5 propuneri ale designerilor pentru un dormitor complet transformat

Vrei sa “scuturi” putin lucrurile anul acesta si sa iti redecorezi dormitorul? Este o idee foarte buna, pentru ca aceasta camera este cea in care iti incepi si iti inchei ziua. Mai mult, dormitorul trebuie sa iti ofere un sentiment de liniste si confort, intimitate, rasfat si putin lux. Desigur, cu cat decorul este mai functional cu atat te vei simti mai bine. Astazi vom face o scurta calatorie prin cateva dormitoare semnate de designeri la moda din strainatate pentru a ne inspira din creatiile lor pentru un dormitor complet transformat acasa.

  1. Ultravioletul

5 Propuneri ale designerilor pentru un dormitor complet transformatCea mai simpla metoda de a da un aer nou dormitorului tau este introducerea culorii anului 2018 in camera in doze mici, dar cu zvac. Ultravioletul este o nuanta puternica, seducatoare, baroca aproape. De aceea, daca iti plac dormitoarele luminoase si calde, trebuie sa folosesti aceasta culoare cu moderatie.

Designerii recomanda introducerea unei piese de mobilier de aceasta culoare in schema generala a dormitorului, sau adaugarea de “pete” ultraviolet sub forma unor pernute decorative, cuverturi, o draperie, un covoras langa pat si tot asa. Nu uita ca violetul se asorteaza excelent cu verdele viu, asa ca daca tot esti la acest capitol, poti profita de ocazie sa introduci si o planta de apartament pentru a-ti improspata aerul.

  1. Patul de tip “statement”

2Daca esti la curent cu trendurile in moda, atunci stii deja ca se poarta accesoriile statement si bijuteriile supradimensionate. Daca vrei sa schimbi complet aspectul dormitorului tau, un pat statement este cea mai simpla solutie. Paturile statement vin de obicei insotite de tablii de pat care mai de care mai inedite, cadre metalice, dimensiuni iesite din standarde, piloni sculptati in lemn, cadre pentru baldachine si multe altele. In functie de design-ul general al dormitorului tau si de tematica aleasa, poti sa iti alegi un astfel de pat care sa te impresioneze de fiecare data dimineata si seara la culcare.

  1. Curbele si liniile dulci

3Stim ca minimalismul si functionalismul au impus liniile drepte, formele geometrice standard, liniile tari, drepte, care dau unei camere un aer ordonat, simetric si oarecum rece. Designerii de interior insa sunt de parere ca dormitoarele trebuie sa fie adevarate oaze de intimitate si confort care imbie la relaxare, odihna, si rasfat. De aceea, ei prefera anul acesta liniile curbe si dulci, fie ca este vorba de forma tabliei patului, de textura acesteia sau de design-ul celorlalte piese de mobilier sau accesorii din dormitor. Se insista mult pe aspectul de matlasat, de rotund si moale, care invita la visare si lux.

  1. Satinul si catifeaua

4Atunci cand vine vorba de lux si senzatii de rasfat, nimic nu egaleaza senzatia pe care ti-o da catifeaua sau satinul. Doua dintre cele mai fine si mai regale materiale de care te poti bucura si in prezent, satinul si catifeaua ofera un aspect somptuos oricarui dormitor. Fie alegi taburete sau fotolii de catifea ca mobilier al dormitorului, fie ca alegi niste draperii blackout din satin, nu ai cum sa faci o alegere gresita. Lenjerii de pat de satin, cuverturi de catifea, pernute decorative sau perdele – toate aceste elemente de decor te vor face sa te simti ca un adevarat suveran care se simte „acasa” in dormitorul sau regal.

  1. Iluminatul de atmosfera

5Lumina joaca mai mult decat un rol functional in decorul unei camere. Ea face atmosfera, pune in valoare anumite piese sau zone ale camerei, creaza o senzatie de bine, de intimitate si confort. Pentru a da un plus de stralucire si de confort dormitorului tau, adauga surse suplimentare de iluminat – recomandam lumina galbena, este foarte prietenoasa, calda si romantica. Fie ca alegi spoturi pentru tavan, cateva lampi de citit bine plasate, aplici pentru perete sau o lustra somptuoasa pe tavan, lumina este un element de decor pe care nu trebuie sa il neglijezi niciodata.

Lasă un răspuns