5 trenduri mereu la moda in designul interior

Designul interior ca si moda este dominat de diverse tendinte care se schimba de la an la an, si de la sezon la sezon. Dar asa cum rochia neagra va ramane pentru totdeauna o constanta in garderoba oricarei femei, indiferent de ce este la moda intr-o perioada sau alta, la fel si designul interior cunoaste cateva trenduri care supravietuiesc in ciuda timpului si a schimbarilor prin care trece lumea.

Indiferent cat de la moda sau invechite sunt unele idei, unele decoratiuni sau unele stiluri de mobilier, exista cateva constante pe care nici un decorator de interioare nu le poate trece cu vederea. Hai sa vedem astazi impreuna care sunt aceste trenduri perene.

 1. Mobilier de moda veche, tapiterie ultra moderna

1In urma cu zece ani revistele de decoratiuni interioare se intreceau sa prezinte diverse canapele si fotolii fabricate in stil vintage, antic, dar care prezentau tapiterii in modele geometrice, texturi indraznete si culori foarte vii. Chiar daca anii au trecut, acest trend pare sa fie mai viu ca niciodata, caci tapiteriile moderne, in culori, tesaturi si texturi fascinante inca merg de minune impreuna cu sofalele sculptate, masive, impresionante.

 2. Mobila in stil Shaker

2Stilul Shaker pare sa fie la fel de vechi ca si continentul pe care s-a inradacinat si s-a dezvoltat – cel american. Mobila masiva, din lemn natur, excelent lucrata, in forme drepte, solide, fara prea multe elemente suplimentare inutile este inca un etalon in zilele noastre. Senzatia de masiv, de sigur, de rustic si de imortalitate este ceea ce inca face ca mobilierul in stil Shaker sa fie la mare cautare si la noi, si peste hotare.

 3. Tapetul de pe pereti

3S-ar zice ca tapetul nu va avea moarte niciodata cand vine vorba despre reamenajarile si decoratiunile interioare. Desi vechi ca utilizare, tapetul are talentul de a se reinnoi de la an la an, devenind din ce in ce mai variat, texturat, tridimensional, usor de aplicat, superb la vedere si incredibil de usor de intretinut. Odata cu dezvoltarea tehnologica tapetul nu a iesit din moda, din contra, si-a stabilit un loc al sau propriu si este un concurent redutabil pentru toate celelalte forme de decor al peretilor unei camere. Cu alte cuvinte, anii 80’ vor fi intotdeauna printre noi.

4. Pereti foarte foarte inchisi la culoare

4Cu multi ani in urma, unii proprietari de case si apartamente erau considerati foarte indrazneti daca varuiau un perete (sau toti) in culori extrem de inchise, variind de la albastru marin, la burgundy si chiar negru.

Exista numeroase dispute pe tema culorilor unei camere (care in teorie ar trebui sa fie deschise si luminoase, ca sa dea senzatia de spatiu si de caldura, de lumina si veselie) si nici astazi nu toti designerii sunt de acord sa varuiasca o camera in negru. Dar cumva, acest trend nu pare deloc sa vrea sa dispara, din contra, este din ce in ce mai des intalnit in revistele de specialitate si in casele oamenilor.

5. Combinatii de culori nepieritoare

5In orice stil ti-ai amenaja casa, orice culori ti-ar surade, orice fel de design ai alege, trebuie sa stii ca unele combinatii de culori nu vor iesi nicicand din moda. Una dintre cele mai interesante este negru-alb-auriu. Motivul pentru care este inca atata de populara, in ciuda aerului ei destul de pretentios, este ca lumea moderna beneficiaza acum de cele mai neasteptate elemente de decor si cele mai interesante texturi si materiale care pot aduce un suflu nou acestei combinatii si camerei in care o folosesti.

De la tapet la manerele sertarelor, de la picioarele scaunelor pana la aplicile de pe pereti, de la pernute decorative la ramele tablourilor, poti combina alb negru si auriu in cele mai nastrusnice feluri, utilizand pattern-uri, obiecte si texturi diferite.

Care sunt elementele tale preferate pe care le-ai pastrat de-a lungul timpului, indiferent de trend? Spune-ne si noua intr-un comentariu mai jos!

One thought on “5 trenduri mereu la moda in designul interior

Lasă un răspuns