5 Trucuri pentru mai mult spatiu in bucatarie

Pentru ca bucataria este spatiul din casa in care ai cea mai mare nevoie de organizare pentru a-ti desfasura activitatea, fiecare metru patrat este numarat. Intr-una de mici dimensiuni pare imposibil sa gasim solutii practice, dar si estetice, pentru a depozita toate obiectele de care avem nevoie. Exista totusi mici trucuri care te pot ajuta sa-ti organizezi mult mai bine bucataria, chiar daca nu dispui de un spatiu generos.

Asadar, ne-am gandit sa-ti propunem cateva idei prin care sa poti obtine mai mult spatiu de stocare fara sa fii nevoit sa schimbi complet bucataria.

1. Adauga cateva rafturi deschise

5 Trucuri pentru mai mult spatiu in bucatarie

Unul dintre motivele pentru care tinem o mare parte din lucruri pe blat este ca vrem sa avem obiectele utilizate frecvent la vedere. Daca nu ai destul spatiu de lucru, dar vrei totusi sa ai la indemana cat mai multe accesorii, ia in considerare adaugarea unor rafturi deschise.

In acest fel vei elibera spatiul de lucru, pastrand totul la vedere. Pentru un spatiu suplimentar, poti adauga un raft mic si deasupra chiuvetei, pentru a pastra accesoriile de care ai nevoie. Pune pe el bureti si prosoape de hartie, si poate, cateva plante pentru un aspect mai decorativ.

2. Bara cu carlige montata pe un perete

image3-1

Pentru a avea cat mai mult spatiu intr-o bucatarie, ai nevoie de solutii cat mai practice. De exemplu, o bara cu carlige montata pe un perete. Astfel, in interiorul rafturilor poti pastra oale, tavi, farfurii, iar in afara vei expune cateva cani, tigai sau tacamuri, care ar ocupa mult spatiu daca ar fi puse intr-un dulap separat. Este un stil de amenajare simplu, prin care poti evita aglomerarea bucatariei cu diferite dulapuri sau etajere. Este o metoda mult mai practica si mai ieftina decat altele.

3. Mai mult blat

5 Trucuri pentru mai mult spatiu in bucatarie

Chiar daca ai spatiu doar pentru aragaz si chiuveta, poti utiliza o parte pentru a crea o suprafata de lucru. Obtine o suprafata de lucru in plus cu ajutorul unui blat de lemn pe care il poti pune peste chiuveta atunci cand nu o folosesti.

4. Depoziteaza sub chiuveta

5 Trucuri pentru mai mult spatiu in bucatarie

Nu uita ca masca de sub chiuveta este de fapt un dulapior in care poti depozita orice obiecte doresti. E la fel de eficient ca orice alt dulap de bucatarie, deci nu trebuie sa-l ignori. De exemplu, aici poti pastra produsele pentru curatenie. Fiind toate in acelasi loc, iti vor fi la indemana.

5. Etajera cu condimente

5 Trucuri pentru mai mult spatiu in bucatarie

In loc sa aliniezi condimentele in interiorul unui raft, castiga spatiu fixand cateva cutii de metal pe o parte a unui dulap. Cu capace transparente, acest lucru iti va permite sa recunosti cu usurinta condimentele, iar datorita culorilor nu doar vei obtine un efect inedit, dar vei amplasa obiectele intr-un mod cat mai organizat si estetic.

Nu uita, cheia organizarii este imaginatia ta, pentru ca in functie de nevoile tale poti gasi variante inedite pentru depozitare si valorificare a spatiului disponibil in bucataria ta.

 

Lasă un răspuns