5 trucuri pentru o camera de zi redecorata in buget

Camera de zi reprezinta cel mai vizitat si mai utilizat spatiu din orice locuinta. Aici ne petrecem serile alaturi de familie, aici ne primim musafirii si aici ne retragem cand avem nevoie de cateva momente de liniste, relaxare sau divertisment.

Din acest motiv, ne dorim ca intotdeauna camera de zi sa arate impecabil, cu gust, proaspata, moderna si atractiva.

Dar ce ne facem cand bugetul pentru amenajare si design nu ne permite investitii majore, precum schimbarea parchetului sau a mobilei? Ei bine, astazi iti vom dezvalui 5 trucuri care pot schimba complet aspectul camerei de zi fara ca bugetul sa sufere prea mult!

1. Construieste in jurul covorului

1Un covor prea mic va face spatiul sa arate gol si neaspectuos. Un covor din perete in perete nu mai este la moda, ca sa nu mai spunem ca nu iti pune cu nimic in valoare parchetul tau modern. Alege un covor de dimensiuni medii, un covor in design modern, in jurul caruia sa construiesti un spatiu intim si confortabil cu ajutorul mobilei. Neaparat trebuie sa pui si niste perne mari si moi la marginea covorului pentru un aer sic.

2. Deschide o mica galerie de arta in camera de zi

2Camera de zi este una dintre cele mai versatile spatii cu putinta. Poti sa o faci sa arate contemporan, sic, modern si avangardist in acelasi timp daca adaugi cateva tablouri sau obiecte de arta in locurile potrivite. Poti afisa aceste elemente in spatiul de deasupra unei canapele sau a unei mese – pentru a crea un perete focal. Poti de asemenea sa faci un pas si mai departe si sa iti deschizi mica galerie de arta pe colt, acoperind astfel doi pereti.

3. Joaca-te cu texturile

3Aspectul unei camere depinde foarte mult de modul in care stii sa amesteci diverse texturi. O masuta de lemn, draperii din satin, lampi din inox sau bronz, un covor pufos si moale, accesorii de piele, metal, lana, catifea – toate acestea pot sa schimbe complet aspectul camerei daca reusesti sa integrezi culorile si stilurile intr-un tot unitar.

4. Adauga culoare

4Am discutat de multe ori despre cum poti adauga culoare intr-o schema deja existenta. Daca paleta existenta este relativ neutra, atunci nu ai mare lucru de facut. Daca ai deja o schema cu culori puternice, poti pune in valoare in moduri inedite o a treia nuanta deschisa sau neutra.

Printre cele mai simple idei sunt decorarea masutei de cafea cu obiecte colorate (o vaza, un cos cu flori sau fructe, alte tipuri de aranjamente); adaugarea de pernute decorative colorate pe canapea; adaugarea unui covor colorat sau cu un model modern, crearea unui perete accent cu ajutorul tapetului, rame de fotografii simpatice, accesorii si multe altele.

5. Tapet, stickere si fototapet

Ca tot vorbeam de un perete accent realizat fie cu tapet sau fototapet, trebuie sa stii ca acestea sunt cele mai simple metode pentru a ii convinge pe toti ceilalti ca ai reamenajat camera de zi de la zero si ca ai investit in ea o avere. Tapetul este o solutie practica si estetica si foarte multi o prefera. Un spatiu mic amenajat cu un perete tapetat luxuriant, in modele somptuoase, geometrice, poate parea brusc mai mare si mai interesant. Poti inclusiv redefini tematica unei camere: tapet imitatie caramida pentru un aspect rustic, imbietor, tapet imitatie beton nefinisat pentru un aspect modern, industrial, tapet vintage si cate si mai cate alegeri ai la dispozitie!

Tu ce trucuri simple din aceasta lista ai utiliza pentru a-ti reamenaja rapid si ieftin camera de zi?

Lasă un răspuns