5 utilizari neobisnuite ale tapetului in casa

Cand ne gandim la tapet, ne gandim ca el este necesar si util sa imbracam peretii unei camere sau chiar toata casa. Despre tapet am mai discutat si cu alte ocazii, dar astazi iti prezentam cateva idei ingenioase de utilizare a tapetului pentru un plus de originalitate si inovatie in casa ta.

Nu este necesar sa imbraci toti peretii sau sa alegi tapete sofisticate pentru a schimba complet aspectul unei case, ci te poti juca cu diverse combinatii si sugestii inovatoare pentru a transforma o camera destul de banala sau plictisitoare in punctul de atractie al intregii locuinte.

  1. Un tapet indraznet, colorat si viu pentru un perete pe masura
Un tapet indraznet, colorat si viu pentru un perete pe masura

Un tapet indraznet, colorat si viu pentru un perete pe masura

Ti-am mai zis cu alte ocazii ca o camera complet uni, varuita intr-o singura culoare poate capata viata si un aer complet modern daca te rezumi la decorarea unui singur perete. Incearca un tapet pentru un astfel de proiect, un tapet in culori si modele cat mai aprinse si mai originale, ce are rolul de a scoate in evidenta peretele in cauza si care poate crea iluzia de spatiu mai larg si mai estetic.

Nu iti fie teama de culorile puternice sau de modelele geometrice complicate, un astfel de perete tapetat are toate sansele sa iti transforme camera intr-o opera de arta!

  1. Imbraca peretele din spatele rafturilor deschise
Imbraca peretele din spatele rafturilor deschise

Imbraca peretele din spatele rafturilor deschise

O bucatarie sic nu se prezinta numai cu dulapuri suspendate sau rafturi bine inchise, ci in designul modern, lasa totul la vedere. Ba mai mult, trendurile noi sustin ideea de contopire a obiectelor de bucatarie cu design-ul general al acesteia, pentru mai multa culoare, savoare si estetism.

Asa ca daca ai rafturi cu vedere la perete, care etaleaza minunatele tale recipiente pentru condimente sau setul de farfurii colorate care iti fac ziua mai frumoasa, mai fa un pas si adauga pe portiunea respectiva si un tapet colorat, cu modele florale sau rustice, care imita caramida sau cine stie, chiar lemnul natur.

  1. Usile pot capata un aspect complet nou
Usile pot capata un aspect complet nou

Usile pot capata un aspect complet nou

Recunoaste, nu te-ai gandit prea mult la cum ar arata usile tale imbracate in tapet, dar gandeste-te. Poate nu ai in plan sa schimbi usile de tip vechi ale apartamentului cu unele noi, moderne si destul de costisitoare. Cele mai vechi, imbracate in furnir, cele vopsite in alb sau chiar cele noi (care s-au deteriorat in timp) se pot transforma in usi total noi si moderne, in functie de tapetul pe care il alegi ca sa le imbraci. Vor deveni cel mai apreciat element decorativ al casei, mai ales daca renovezi si tocurile sau schimbi clantele, pentru un efect estetic complet.

  1. Creeaza tablouri
Creeaza tablouri

Creeaza tablouri

Hai sa zicem ca ai un perete, sau o portiune dintr-un perete care arata destul de trist. Poate este deasupra unui birou, deasupra patului din dormitor sau chiar pe hol. Evident, poti umple aceste goluri cu diverse tablouri, fotografii inramate, stickere decorative de perete, inclusiv colaje din material textil.

Cu toate acestea, tapetul este cel mai la indemana pentru a redecora un perete golas si trist. Fie alegi sa lipesti o fasie de tapet pe perete pe verticala sau orizontala, pentru un efect de contrast, fie chiar inramezi respectiva bucata de tapet cu o rama de tablou sau cu rigips vopsit in culoarea peretelui. Efectul estetic este absolut impresionant.

  1. Decoreaza peretele de-a lungul chiuvetei si blatului de bucatarie
Decoreaza peretele de-a lungul chiuvetei si blatului de bucatarie

Decoreaza peretele de-a lungul chiuvetei si blatului de bucatarie

Acea zona a bucatariei aflata intre dulapurile suspendate si blatul pe care ai montate probabil chiuveta si aragazul da femeilor cele mai mari batai de cap. De regula se alege faianta pentru acea fasie de perete, pentru ca orice strop de apa, de grasime, murdarie, urma de mancare sau fir de praf ajunge inevitabil acolo. Faianta se curata mai usor, adevarat, dar daca vrei cu adevarat sa impresionezi, alege un tapet colorat, simpatic si viu pentru portiunea respectiva.

Daca te temi ca se va murdari de mancare, grasime si alte pete in mai putin de o saptamana, exista solutii ingenioase de acoperire a tapetului cu o folie subtire si transparenta de plexiglas, care va tine murdaria departe de tapet, dar nu va impiedica tapetul de dedesubt sa iti faca viata cu adevarat frumoasa.

Tu te-ai gandit si la alte metode de a folosi tapetul, de a il pune in evidenta altfel decat imbracand toti peretii unei camere cu el?

Lasă un răspuns