7 idei pentru amenajarea locuintei cu buget redus

Vi se intampla adesea sa ramaneti fermecati de imaginile fabuloase cu amenajari interioare si sa simti brusc nevoia de a mai schimba cate ceva si prin propriile casute? Daca raspunsul e unul afirmativ, atunci nu strica sa cititi si restul articolului. Veti gasi aici cateva idei utile pentru (re)decorarea locuintei cu un buget redus.

Nu e nevoie neaparat de designeri sau planuri marete, pentru a revigora atmosfera casei, mai ales daca bugetul pe care il aveti la dispozitie nu e tocmai unul consistent.

1. Cea mai buna metoda de a revigora atmosfera locuintei consta in vopsirea peretilor. Daca vopsirea tuturor camerelor implica un efort cam mare, cel mai bine ar fi sa va rezumati la o singura camera, in care petreceti mai mult timp (de exemplu livingul sau dormitorul). Puteti alege sa vopsiti intreaga camera sau doar un perete, transformandu-l astfel in elementul central al camerei. Daca nu va surade ideea, puteti vopsi usa, intr-o culoare proaspata care sa lumineze atmosfera camerei. Pentru o atmosfera energica, apelati la culori vii (nuante de galben, verde sau portocaliu), care se regasesc apoi si in alte obiecte decorative. Incercati sa fiti propriul vostru mester sau gasiti un prieten mai priceput care va poate ajuta.

2. Cheia decorarii cu un buget redus consta in entuziasmul, ambitia personala, dar si un pic de timp la dispozitie pentru a realiza singuri o mare parte din treaba. Cand vine vorba de accesorii, uitati de obiectele decorative din magazine si incercati sa creati propriile obiecte. Iar cum astazi Internetul abunda de tutoriale de tip DIY (Do-It-Yourself), cu siguranta ca nu veti duce lipsa de inspiratie. Si poate ca la final de amenajare va veti descoperi un nou hobby… 🙂

3. In orice tip de amenajare jocul de lumini e unul din elementele centrale. Daca camera voastra e prea intunecata, fie din cauza geamului, fie a iluminarii necorespunzatoare aveti mai multe optiuni. O idee ar fi sa renuntati la draperiile intunecate, inocuindu-le de exemplu cu jaluzele. Alta solutie consta in schimbarea tipurilor de becuri folosite (alegeti becuri economice, cu lumina calda). Pentru o atmosfera romantica, apelati la lampile de noptiera. Gasiti aici un tutorial util pentru personalizarea lampilor.

4. Un alt element ce poate schimba radical atmosfera unei camere este chiar clasicul covor. Daca v-ati saturat de cel vechi sau vreti sa inviorati putin incaperea, e timpul sa va cumparati unul nou. Puteti opta pentru o culoare mai puternica (cum e rosul sau portocaliul) ca elemnt central de decor. In alegerea covorului, pe langa dimensiuni (covorul nu trebuie sa acopere intreaga suprafata a camerei ) esential este materialul, care sa va permita buna intretinere si curatarea rapida ulterioara. Gasiti pe site-ul Atria un strop de inspiratie in alegerea covorului!

5. O idee care nu implica niciun cost consta in mutarea sau repozitionarea mobilierului actual. De asemenea gasiti o alta functionalitate vechilor obiecte de care aparent nu mai aveti nevoie. Puteti transforma de exemplu valizele vechi in obiecte de decor sau spatii de depozitare. La fel puteti proceda si cu cosurile din nuiele, sau alte obiecte pentru gradina, care la o restaurare rapida pot fi usor transformate in mini-obiecte decorative pentru casa.

6. Creati colturi verzi, cu diferite tipuri de plante, nu doar pe balcon si ci in alte spatii. Si ca sa-i adaugati si un strop de utilitate, cumparati sau plantati verdeturi ce pot fi folosite pe post de condimente, cum ar fi patrunjelul, rozmarinul etc. sau aloe vera pentru tratamente cosmetice naturiste.

7. Personalizati-va propriile obiecte decorative. Puteti folosi banalele borcane, pentru a crea minunate obiecte decorative cu care sa va uimiti invitatii. Iata aici si un blog util pentru inspiratie.

Imaginatie, rabdare si un strop de indemanare…cam de acestea ati mai avea nevoie.

Daca aveti si alte idei, nu ezitati sa ni le impartasiti!

Sursa imagine

Lasă un răspuns