Aranjamente perdele 1

Cand vine vorba de aranjamentele pentru ferestre, ai la dispozitie o multitudine de posibilitati de a-ti schimba sau imbunatati decorul de acasa! Indiferent daca preferi un aspect simplu, cu linii drepte, unul clasic cu falduri sau solutii mai romantice, arunca o privire asupra optiunilor pe care le ai, apoi decide ce se potriveste mai bine pentru casa ta.

Aranjamentul trebuie ales inaintea materialului, pentru ca materialul pentru perdea sau draperie sa aiba caracteristicile potrivite tipului de aranjament ales. Consultantii Atria iti vor sari de fiecare data in ajutor pentru a-ti indica solutiile cele mai potrivite pentru a obtine exact aranjamentul visat!

Storuri

roman-shade1Storul roman creeaza un aspect ordonat, clasic, foarte potrivit cu tendintele minimaliste de foarte mare actualitate. Desi  este deosebit de simplu, folosit pentru un material cu aspect natural, acest tip de aranjament poate fi punctul de pornire daca doresti sa obtii un decor curat, aerisit, relaxant.

roller-shadeStorurile rola erau candva fabricate doar in varianta vinilin alb. In ziua de azi exista o gama variata de mateiale din care sa alegi. De la transparent la poliester opac, poti alege orice de la un look simplu pana la unul mai pretentios.

baloon-shadeStorurile-balon sunt similare celor Romane in ceea ce priveste sistemul de ridicare prin cablu. Pliurile inversate confera un efect romantic camerei.


austrian-shadeStorul austriac are un aer  romantic si intim. Folosit pentru un material inflorat, da tonul unui decor vesel si jucaus. Foarte potrivit daca locuiesti  intr-o zona cu vegetatie bogata (ex. In preajma padurilor, la poalele muntelui).


london-shadeStorul londonez (cunoscut si sub numele de feston), contine doua pliuri inversate in capatul de jos, creand o bolta discreta in centru cu doua mici codite in fiecare parte.


cafe-curtainPerdeaua de tip cafenea (ideala pentru bucatarii) acopera partea de jos a ferestrei, fiind uneori combinata cu o draperie scurta (daca este folosita la living).


Aranjamente decorative

Aceste piese decorative sunt folosite impreuna cu alte elemente pentru a crea un design ceva mai formal – pentru living, sufragerie, camera de studiu/birou, dormitor matrimonial.

scarf1

Aranjamentul de tip „esarfa” este o bucata lunga de material, de obicei infasurat sau aranjat intr-o parte, lasand impresia de rama a ferestrei.


swag1

Bolta (swag-ul) reprezinta o bucata de material plisata semi-circular, atasata deasupra ferestrei. Este de obicei combinata cu o cascada si „guleras” pentru a obtine un aranjament clasic pentru fereastra ta.


cascade

Cascada este o bucata plisata de material folosita impreuna cu un SWAG care atarna usor intr-o parte a ferestrei. Acest tip de aranjament necesita un stil ceva mai elegant.


jabot

Un „guleras” are forma unei aplicatii plisate aplicata de o parte a unei bolte sau intre doua bolti pentru a acoperi cusaturile.



bishops-sleeve

Mansonul episcopului” este folosit in combinatie cu o bolta sau cu o draperie scurta clasica, si ia forma unor aplicatii lungi ce incadreaza fereastra, prinse la mijloc pentru a crea bufeurile caracteristice.


Draperii scurte

Draperiile scurte se aseaza in partea de sus a ferestrei pentru a masca suportul draperiei. (O cornisa indeplineste acelasi rol, insa este confectionata din lemn.) Pot fi, de asemenea, folosite ca aranjament unic, strict pentru aspect vizual, in cazul in care intimitatea nu este prioritara.

Folosite in combinatie cu alte aplicatii, storuri sau draperii, ele sunt cele care definesc ansamblul si asigura detaliile finale ale aranjamentului pentru fereastra.

Draperiile scurte pot lua infatisarea unor storuri mai scurte (de exemplu de tip balon, londonez) sau a unor simple dreptunghiuri din material cu diferite rejanse. Un alt model traditional de draperii scurte este format dintr-un val ce arata ca o varianta mai scurta a storului austriac.

Va veni si partea a 2-a , pentru solutii sau sugestii te asteptam pe Atria.ro!

Lasă un răspuns