Avantajele utilizării covoarelor în designul interior

Cu o istorie foarte veche, covoarele au fost mereu în vogă de-a lungul timpului. Dacă în trecut, în Europa, erau o piesă de lux ce se așeza pe perete, astăzi covoarele și mochetele sunt o piesă de design interior ce definitivează puzzle-ul. Ele sunt mai mult decât un simplu accesoriu, sunt practice, oferind confort și căldură, sunt elemente artistice ce aduc o modernizare rapidă și de efect, fără a fi necesară o redecorare completă a casei.

Posibilitateade alegere a stilului în care ne decorăm casa sau spațiul de lucru esteinfinită, iar opțiunile de acoperire a podelei au făcut un salt imens de la unstil tradițional, la unul modern și avangardist ce poate satisface gusturile șicelor mai fini critici.

În ciuda suprafețelor dure, cum ar fi lemnul de esență tare, care ocupă multe pagini din revistele de design interior, covorul își păstrează supremația atunci când vine vorba de oferirea unui stil unic și versatil. De la elegant, la casual și confortabil, covorul poate oferi unui spațiu o senzație complet diferită, ce se poate schimba în funcție de dorințe, anotimp sau de capriciile estetice.

Iatăcâteva dintre principalele avantaje ale utilizării covoarelor în spațiul caseitale :

  1. Din punct de vedere stilistic,avantajul principal al covoarelor este dat de stilul lor propriu. Așa cum am menționat anterior,covorul reușește să întregească un puzzle. Indiferent de tipul de design pecare îl adopți, covorul reprezintă piesa finală ce poate aduce o pată deculoare, oferi un aer boem și oferi o notă finală de eleganță și rafinament.
  • Când auzim cuvântul acasă, ne gândimla confort! Confortul la atingere este un alt avantaj ce nu poate fi ignorat. Amintește-ți senzația pe care aisimtiț-o atunci când a pășit pe plăci ceramice sau de beton. Rece, dur,cutremurător chiar. Suprafețele dure sunt doar atât: dure.

Pe lângă faptul că se simte plăcut să mergi, să stai și săte așezi, covorul asigură absorbția șocurilor datorită flexibilității șiamortizării sale. Deci, nu numai că covorul este mai confortabil la atingere,dar este și mai ușor pentru corp atunci când stai în picioare sau mergi pe elpe o perioadă lungă de timp. Pe lângă asta, oferă și o șansă în plus la ”viață”lucrurilor fragile pe care e posibil să le scapi, tu sau familia ta.

  • Căldura, un alt element care ne face să nesimțim confortabili. Covorul oferă o izolație excelentă unui spațiu, mult maimult decât materialele de pardoseală cu suprafață dură. Reducerea pierderilorde căldură înseamnă că mocheta sau covorul supradimensionat vă poate ajuta săeconomisiți costurile asociate încălzirii unei case, cum ar fi electricitateasau gazul natural.
  • Atunci când te afli într-o cameră goală, sau fără unechilibru estetic, primul lucru pe care poate îl sesizezi este ecoul.Amplificarea sunetelor se face cu ușurință atunci când nu există elemente dedecor care să împlinească încăperea. Covorul,însă, contribuie la un spațiu mai liniștit, deoarece absoarbe sunetul șiîmbunătățește acustica.
  • Costul, un element esențial pe care îl luăm în calcul atunci cândplănuim decorarea casei sau a oricărui spațiu în care ne petrecem timpul. Toateprodusele au o gamă de calități și prețuri. Prin urmare, nu există un anumittip de pardoseală care să fie garantat să fie întotdeauna mai mult sau maipuțin costisitor decât altul.

Cu toateacestea, covorul costă adesea mult mai puțin decât podelele cu suprafață tare,iar în funcție de modul de curățare durata sa de viață se poate prelungisemnificativ.

Pot exista multe motive pentru carecovoarele lipsesc din casa ta, dar dacă îți dorești să locuiești într-un spațiucare să fie ospitalier și comod, poate ar trebui să iei în considerare variantaunor covoare.

Există un covor potrivit pentru fiecare cameră din casă sau birou. De la un covor moale pentru dormitor, la un covor de lux pentru camera de zi,  un covor practic pentru hol și scări sau biroul de acasă.

Tot ce trebuie să faci este să alegi ceea ce îți place.

Cepoți găsi la Atria?

  • Covorul City este alegerea ideală pentru spații decorate modern. Culorile și textura îl recomandă pentru orice tip de spațiu, fiind pată de culoare sau accentul care definitivează personalitatea casei tale.
  • Covorul Prestige este perfect pentru orice tip de spațiu. Cu o textură deosebită și într-o culoare puternică dar caldă acest covor este alegerea ideală fie că dorim o atmosferă modernă sau una clasică.
  • Covorul City este conceput în stilul modern. Culoarea sa va înnobila încăperea cu rafinament, farmec și ospitalitate. Modelele antice vor oferi o notă intimă și unicitate încăperii unde este amplasat. Eleganța și rafinamentul designului clasic vor fi mereu de actualitate. Covorul întregește designul încăperii, având atât rol practic, cât și estetic.

Te invităm pe site-ul nostru pentru a vedea gamavariată de produse pe care ți-am pregătit-o! Alege să investești în confortulcasei tale

Lasă un răspuns