Baile deosebite au acest element in comun

Am putea spune fara sa gresim prea mult ca toate baile, moderne sau nu, au elemente in comun si ca prea putin se deosebesc unele de altele.

Dar intrebarea care pune pe ganduri designerii de interior este aceasta: „Cum putem folosi cele mai banale elemente ale unei bai pentru a o transforma intr-o adevarata opera de arta?”

Pe langa obiectele de uz sanitar si diverse tipuri si forme de oglinzi, baile au in comun un element esential: faianta. Poate cel mai versatil, interesant si important element al baii, faianta ii permite designerului sa gaseasca cele mai originale combinatii si sa creeze cele mai spectaculoase efecte vizuale.

Hai sa vedem impreuna cateva utilizari ale faiantei in baie care transforma aceste spatii functionale in adevarate creatii deosebite.

  1. Faianta in stil retro pentru cada

1De obicei, atunci cand zidim cada de baie avem intotdeauna grija sa utilizam aceeasi faianta pe care am pus-o si pe pereti. In aceasta baie vintage insa, lucrurile nu mai stau chiar asa.

Tonurile neutre ale peretelui sunt scoase in evidenta de placile mari, in model retro ale faiantei cu care a fost decorata casa. Senzatia de intoarcere in timp, de vechi, statornic, rustic si linistit este intarita si de prezenta rafturilor de lemn ce adapostesc accesoriile, dar si de ramele tablourilor de pe pereti.

Daca te uiti cu atentie, vei observa ca gresia este in ton cu faianta, pentru ca placile de pe cada sa capteze intreaga atentie a privitorului si sa functioneze ca un punct central de interes.

  1. Faianta care da culoare, textura si adancime

2

O baie cu un design minimalist, in culori neutre si forme unghiulare poate pierde la capitolul originalitate. De aceea, unii designeri prefera sa adauge un element de „wow” cu ajutorul utilizarii inteligente a faiantei. Aici, portiunea faiantata intr-o culoare contrastanta face baia sa para de fapt mai mare, deoarece adauga un element de adancime spatiului.

Blocul de culoare astfel creat reuseste si sa adauge elemente de textura – prin insusi modelul ales al faiantei, diferit de tot ceea ce se regaseste in baie. Culoarea aleasa nu face nota discordanta cu restul decorului sau cu elementele de mobilier ci dimpotriva, devine parte integranta in designul general.

  1. Faianta mozaic care creeaza un univers

3

Mozaicul are o reputatie nu prea buna, mai ales la noi, fiind de cele mai multe ori inlocuit cu placi de faianta mari, in diverse modele. Dar mozaicul, folosit ca in acest exemplu, este poate una dintre cele mai inspirate alegeri atunci cand vrem sa transformam baia intr-un univers de sine statator,unde regulile spatiului si ale timpului par sa nu mai existe.

Unii designeri aleg acelasi mozaic pentru pereti si podea, optand pentru obiecte de uz sanitar si accesorii care par suspendate in aer. Efectul este fabulos, iar un joc de lumini inteligent, utilizarea unor accesorii moderne si putin vizibile pot transforma o astfel de baie intr-un spatiu al relaxarii, al meditatiei si al impacarii supreme.

Mai lipsesc prosoapele de baie si halatul asortat, iar baia e completa!

Lasă un răspuns