Bambusul folosit in interioare

Exista numeroase specii de bambus si e planta cu cea mai mare rata de crestere din lume, unele putand sa creasca intre 60 si 100 de cm intr-o singura zi.

Bambusul creste in general in zone tropicale si sub-tropicale, in zone temperate cum ar fi in sud-estul Asiei, sudul Americii, sud-estul Statelor Unite.

Are proprietati anti-bacteriene, nu necesita pesticide, este o resursa usor regenerabila, cu o perioada de crestere scurta intre 2-3 ani, creste in conditii variabile si cu mare usurinta. Da sentimentul de lux si moliciune.

Viata lunga a bambusului a transformat planta intr-un simbol al longevitatii in China si simbolul prieteniei in India. In estul si sud-estul Asiei este folosit intr-un mod foarte divers: de la materiale de constructie, la mancare, haine si medicamente.

In cultura Feng-Shuiului bambusul are rang inalt, planta in sine fiind aducatoare de noroc. Aceasta planta are capacitatea de a aduce energii pozitive in casa si asta datorita celor 5 elemente:

Bambusul in sine – reprezinta lemnul

Pamant – pietrele in care creste

Apa – cea care ajuta bambusul sa creasca

Foc – o panglica rosie legata

Metal –  vasul de sticla in care se tine apartine de elementul metal din feng-shui. Daca se tine intr-un vas de ceramica e indicat sa se puna o moneda.

Daca vreti sa aiba anumite proprietati atunci trebuie sa tineti cont de numarul de bete:

3 – pentru fericire

5 – pentru sanatate

2 – pentru dragoste si casnicie

8 – pentru abundenta

9 – pentru noroc

Fibrele bambusului sunt axiale si au o putere incredibila, fiind chiar mai puternice decat otelul.

De asemenea sunt rezistente la foc datorita continutului ridicat de acid silicat. Poate suporta temperaturi de pana la 400° C, continutul de apa fierband in el. Datorita elasticitatii mari este un material bun de constructie, fiind folosit pentru a construi acoperisuri, poduri sau chiar cladiri inalte. Un alt avantaj pe care il are este  faptul ca e usor si poate fi transportat si prelucrat cu usurinta.

 

Atunci cand este transformat intr-un covor este extrem de moale la atingere. Fibra bambusului are proprietati anti-bacteriene si capacitatea de a regla umiditatea.

Este o alegere eco-prietenoasa si este ideala in incaperi unde se pune accent pe sustenabilitate.

Prin manufacturarea eficienta, atentia fata de reducerea emisiei de carbon, aceasta combinatie cu polyamidele ramane reciclabil si contribuie la grija pentru mediul inconjurator. Multumita continutului de bambus din covoare acestea sunt usor de intretinut si extrem de comfortabile la pasit.

In interioarele asiatice aceste „podele” naturale se folosesc de secole. Bambusul, acest dar al naturii este un material excelent pentru frumusete si durabilitate in decorarea interioarelor. Daca e sa ne raportam la nivelul de comfort conferit de covoarele de bambus, trebuie sa stiti ca acestea au capacitatea de a absori zgomotele si vibratiile. Iar pentru cei ce aveti tendinta de a aluneca sau aveti copii mici in casa sa stiti ca sunt o suprafata anti-alunecare.


Finisajul frumos, dat de catre firele rotunjite si uniforme, ofera tuturor celor 28 de culori din colectie o infatisare matasoasa si luxurianta. Nuantele cele mai trendy ar fi cele 2 nuante naturale apropiate mierii si bronzului natural, mergand de minune cu interioarele cu accente de tangerine.

Ales in culori mai deschise e mai durabil, decat cel ales in culori inchise. Sunt menite pentru zonele din casa in care circulati mult si fiind rezistente la apa sunt indicate atat in bai cat si in bucatarii. Covorarele din bambus sunt usor de curatat prin aspirare. Maturatul lor zilnic de asemenea face minuni pentru un covor atat de eco-prietenos. In caz ca se pateaza totusi, e indicat sa fie dus la o curatatorie specializata.

Le-ati vazut? Va plac?

 

4 thoughts on “Bambusul folosit in interioare

  1. Buna ziua,
    In portofoliul de produse al magazinului nostru nu avem, deocamdata, covoare cu fibre din bambus.
    Va dorim o zi buna!

  2. Buna ziua,
    Suntem interesati in a mari portofoliul de produse, pentru a satisface o gama cat mai variata de preferinte. In masura in care vom gasi la producatori acest tip de covoare, la un pret corect, il vom achizitiona si pune in vanzare. Ramaneti alaturi de noi pentru a afla noutatile de pe http://www.atria.ro. Puteti sa va abonati la newsletterul nostru, pentru a afla toate produsele noi intrate in portofoliu sau ne puteti urmari si pe pagina noastra de facebook – https://www.facebook.com/atria.ro.
    O zi buna!

Lasă un răspuns