Camera copiilor – cum o decorezi pentru un copil creativ

Un copil creativ aflat in plina dezvoltare are nevoie de toate oportunitatile si mijloacele pentru a isi da frau liber imaginatiei si pentru a se simti recompensat pentru inteligenta si talentul sau, fie ca are o pasiune pentru artele vizuale, scris sau tehnologie.

Pe langa mijloacele educationale si tehnologice pe care i le putem pune la dispozitie, trebuie sa stim ca si mediul in care copilul creste are un impact foarte puternic asupra creativitatii sale naturale. Si pentru ca acasa este cel mai potrivit loc din lume ca el sa se simta fericit, incurajat si liber, este cazul sa aflam cum putem decora camerele copiilor creativi pentru a le stimula si mai mult imaginatia.

Nu este nevoie de un buget consistent sau de proiecte de design interior de mare amploare. Unele lucruri sunt pe cat de simple pe atat de inedite si putin costisitoare.

Si daca chiar vrei sa ii stimulezi creativitatea, il poti implica direct pe cel mic in alegerea noilor decoratiuni.

  1. Adauga stickere de perete pe care poate scrie cu creta

Adauga stickere de perete pe care poate scrie cu creta

Stickerele de perete sunt foarte la moda in zilele noastre si pot fi utilizate pentru a redecora si infrumuseta orice camera.

Dar cand vine vorba despre camerele copiilor, si mai ales a celor creativi, nimic nu se compara cu stickerele ce imita tablele scolare. Decupate in diverse forme amuzante sau infatisand cu adevarat o tabla scolara, astfel de stickere reprezinta alegerea perfecta pentru camerele celor mici.

Copiii pot desena si scrie pe ele – iar stickerele pot fi ulterior sterse pentru a fi refolosite – iar cei mari isi pot tine la vedere orarul scolar sau lista de activitati extra la care participa.

Indiferent de forma si marimea stickerelor, cei mici si mari se pot distra la nesfarsit – ca sa nu mai spunem ca si tu le poti lasa mesaje scrise! Aceasta este o alternativa moderna si practica la scrisul si desenatul pe pereti, o activitate de care nu multi parinti de copii creativi scapa cu adevarat.

  1. Fototapet ce invita la nesfarsite vise si povesti

Fototapet ce invita la nesfarsite vise si povestiUnul dintre cele mai simple moduri prin care poti decora camera unui copil creativ este un fototapet viu colorat ce infatiseaza fie personaje Disney, de exemplu, fie peisaje exotice care pot fi transformate in cadrul perfect pentru povesti cu eroi si aventuri nemaipomenite.

Fie ca fetele isi vor imagina povesti cu printi si printese iar baietii patanii incredibile cu pirati si luptatori, fototapetul pentru copii reprezinta o solutie moderna si practica pentru a ii da infinite posibilitati de a isi pune creativitatea in valoare.

  1. Mobilier si accesorii specific

Mobilier si accesorii specificUn nou trend in design-ul de interior pentru copii este mobilierul: paturi in forma de masini, paturi suprapuse in forma de castel, hamace colorate si confortabile, lampi si aplice in diverse forme amuzante, imitand animale sau chiar OZN-uri, covoare infatisand personaje din desene animate sau productii de televiziune, stickere de perete infatisand supereroi din benzi desenate si filme etc.

Culoarea, contrastul, personajele familiare si nenumaratele posibilitati de a crea istorii si povesti alternative le ofera copiilor mediul perfect pentru a se dezvolta si a te surprinde in fiecare zi.

Tu cum ai decora camera micutului tau creativ? Ai si alte idei pe care vrei sa ni le impartasesti?

Lasă un răspuns