Camera fetitei – elemente esentiale de decor

Decorarea camerei copilului este probabil unul dintre cele mai placute si mai pline de creativitate proiecte de design interior pentru o familie. Pe masura ce copilul creste, camera sa trebuie sa ii exprime personalitatea si gusturile si sa il faca sa se simta in siguranta.

Astazi vom vorbi despre cateva elemente esentiale de decor pentru camera fetitelor de 3-5 ani si vom vedea impreuna cateva idei amuzante si usor de pus in practica.

Culoarea generala a camerei

Camera fetitei - elemente esentiale de decorDaca trecem dincolo de stereotipurile privind culoarea roz ce ar trebui sa fie obligatorie pentru camera fetitelor, vom afla ca exista nenumarate culori si nuante care inspira, sunt placute ochiului si dau camerei luminozitate, prospetime si personalitate. Nuante de verde-iarba proaspat, nuante de portocaliu cald fara a fi tipator, galben vesel sau scheme de culori atractive obtinute cu ajutorul unui tapet pentru copii bine ales – toate sunt optiuni valabile si la indemana.

Atunci cand alegi culoarea camerei fetitei tale, nu uita sa o intrebi ce preferinte are si sa ii arati diverse fotografii pentru a vizualiza mai bine felul in care va arata camera ei. Atunci cand alegi culorile, ai grja ca toate celelalte elemente sa se combine astfel incat decorul sa para vesel dar aerisit in acelasi timp.

Un perete focal

Camera fetitei - elemente esentiale de decorUnul dintre elementele ce fac camera unui copil sa devina cu adevarat interesanta si atractiva este amenajarea unui perete focal. In principal, daca nu se alege un tapet cu modele ci o culoare uni pentru intreaga camera, nuanta acesteia ar trebui sa fie un pastel placut si deschis.

Din acest motiv, pentru a da viata incaperii, se recomanda realizarea unui perete focal care sa atraga privirea. Acest element de concentrare a atentiei poate fi realizat fie cu ajutorul tapetului, a unor tablouri sau a unui fototapet potrivit cu gusturile fetitei tale.

Un covor potrivit

Camera fetitei - elemente esentiale de decorCopiii isi petrec destul de multe clipe pe podea jucandu-se, iar fetita ta impreuna cu prietenele ei au nevoie de spatiu de desfasurare pentru a se distra in voie cu jucariile preferate. De aceea, un covor moale, hipoalergenic si calduros este alegerea potrivita pentru camera ei. Poti alege un covor colorat daca paleta de nuante a camerei permite introducerea de tonuri contrastante, sau un covor uni ce se integreaza perfect in schema coloristica a incaperii.

Covorul ar trebui sa fie rezistent la diverse pete, iar culoarea / modelul acestuia trebuie sa fie pe gustul micutei tale si sa nu produca un contrast suparator cu peretele focal. Se recomanda nuantele deschise dar rezistente, precum cremul, bejul, caramelul.

Elementele ce transforma camera intr-un taram magic

Camera fetitei - elemente esentiale de decorObligatorii, astfel de elemente decorative pot da lumina, caldura si o atmosfera de basm oricarei camere pentru fetite. Poti alege lampi pentru noptiera in nuante calde, un hamac, daca incaperea este destul de mare, un pat cu baldachin, stickere de perete, tablouri etc.

Aici intervin (sau ar trebui) si gusturile si dorintele celei mici: cu cat ii dai ocazia sa se implice in decorarea propriei camere, cu atat isi va educa mai bine gusturile si va fi mai atenta la detalii, iubind fiecare bucatica din camera ei.

Tu ce elemente consideri ca sunt esentiale pentru camera fetitei tale? Ce elemente de décor ti-au placut cel mai mult in camera ta pe vremea cand erai copil?

Lasă un răspuns