Castigatorii concursului de povesti Craciun

Cadouri concurs Craciun

Cadouri concurs Craciun

Concursul de povesti de Craciun organizat de Atria.ro si Edith’s Kitchen isi premiaza castigatorii: mai jos gasesti castigatorii, premiile si povestile care ne-au incantat. Multumesc tuturor participantilor, a fost o experienta foarte interesanta, fiecare poveste a avut personalitate proprie. Pentru ca premiile erau doar 3, a trebuit sa alegem cele mai bune 3 povesti, pe care te invit sa le savurezi in continuare:

Premiul 1, Set de covoare pufoase Impression RosuIusan Maria – Sangeorgiu de Mures, jud. Mures

Draga Mos Craciun!


O tineam strans de manuta pe mami, de frica sa nu ma pierd in invalmaseala de oameni care se perindau peste tot pe strada. Era Craciun iar eu, un ghemotoc de pui de om, cum deseori ma numea mami, visam inca cu ochii deschisi la minunata papusa din vitrina magazinului de jucarii…mare, dar nu la fel de mare ca mine, acoperita cu o hainuta alba cu blanita, cu un nasture argintiu si unul auriu, era cea mai frumoasa papusica din toate jucariile…si mi-a vorbit, iar eu am inteles-o, era singurica si voia pe cineva s-o ia acasa, sa se joace cu ea si s-o tina in brate. Oamenii mari nu aud, ei nu inteleg papusile asa cum noi, oamenii pitici, o facem; ei au lumea lor, reala si de multe ori suparatoare, noi o avem pe-a noastra, fantastica si mereu vesela!
– Mami, rup eu tacerea in timp ce ne apropiam de casa…mami, imi place mult papusa mare si frumoasa din magazinul de jucarii! Iar mami, uitandu-se la ochii mei mari si rugatori, imi sopteste la ureche sa-i scriu o scrisoare lui Mos Craciun, sa o pun frumos in cizma de deasupra semineului si poate, poate mi-o va lasa in seara de Craciun sub brad. Dar trebuie sa-i scriu frumos ca el vine de departe foarte, pe o sanie trasa de reni!
Si ajung eu in camera mea si incep sa scriu:
-Draga Mos Craciun, am fost fetita cuminte tot anul, si tare, tare mult as vrea papusa din vitrina! Dar imi aduc aminte de intamplarea cu Ancuta, cand am tras-o de codite atunci cand mi-a murdarit rochita preferata…nu e bine, nu e bine, trebuie sa scriu alta scrisorica!
-Draga Mos Craciun, am fost fetita cuminte mai tot timpul si tare, tare mult as vrea papusa din vitrina! Dar…daca mosul crede ca nu e de ajuns ca sa merit asa o papusica?..sa mai incerc o data!
-Draga Mos Craciun, voi fi cea mai cuminte fetita de acum incolo si tare, tare mult as vrea papusa din vitrina! Stau si ma gandesc…dar daca ma mai murdareste Ancuta, oare ma abtin sa nu o mai trag de codite?..ce sa fac, ce sa fac?
Ies in strada, ma uit in stanga, ma uit in dreapta…ma uit in jos, ma uit in sus, peste tot lumini si luminite…ce sa fac, ce sa fac? Imi pun mana la barbie si gandesc, asa cum l-am vazut pe tati ca face cand vrea sa ma pedepseasca…si ma gandesc, si dintr-odata, stiu! Repede-repejor o iau la fuga si ma intorc acasa cu renul de plus din magazinul de jucarii, noroc cu nenea-vanzatorul, care era cam ocupat sa vada ca l-am imprumutat putin..:
-Draga Mos Craciun, daca vrei sa iti mai vezi renul cu sania vreodata, tare, tare mult as vrea papusa din vitrina!!! Acum te las, trebuie s-o ajut pe mami cu cina de Craciun! 🙂

Premiul 2 Voucher 100 lei cadou pentru Fete de masaDafna Greenberg, Haifa, Israel

Aventura de Craciun a lui Nasturel

A fost o data ca niciodata, ca daca nu ar fi fost nu s-ar fi povestit, un mic nasturas rosu, numit pur si simplu Nasturel. Nu, el nu era un nasture ca oricare altul, ci asa cum am mai spus, unul micut, cu un nasuc dulce si carn, ochisori stralucitori, zambet dulce si carlionti care ii intrau in ochi. El locuia pe paltonasul de gradinita  al lui Jimmy, nu la vedere, inca nu trecuse toate testele , ci pe partea din spate a hainei, asteptand  sa cresca mare si Jimmy sa aiba nevoie de el, sa inlocuiasca vreun nasture mai batran aflat la datorie.

Ziua aceea, ca despre ea e vorba, parea a fi o zi normala de iarna: afara ningea frumos, geamurile primisera cadoul iernii, florile de gheata, toata natura dormea sub patura alba de omat, Jimmy isi terminase  de  baut lapticul, a pupat-o pe mama lui, si-a luat ghiozdanasul si repede repede, sa nu intarzie, a luat-o la fuga spre masina gradinitei.

Dintr-o tufa, i-a sarit in fata, cine credeti? Da, exact, Ponny, micutul catelus crem al lui Jimmy, fericit, dand din coada si topaind, facand tumbe si sarind pe Jimmy. Era si normal, era prima zapada din viata sa, doar ca offf..in joaca lui a atins haina lui Jimmy atat de tare incat micutul Nasturel s-a desprins de la locul lui si a cazut.

-Brrr , ce frig e, dar e moale si miroase…a aer curat! Brrr e tare frig si mai mult de atat, eu unde sunt?? se gandea Nasturel cu voce tare.
-Ei…cum unde micutule? Afara pe zapada, i-a raspuns o voce sugubeata , itindu-se de dupa o miovilita de zapada intai o cizma mica verde , apoi a doua, doua cizmulite vesele , cu varf lung si ascutit.
-Bine, bine , afara afara, zapada zapada ,dar tu cine esti?
-Eu sunt Bu, micutul elf al lui Mos Craciun, pun la punct ultimele amanunte, sa fie totul perfect pentru venirea lui . Hai cu mine, vad ca ai mare nevoie de un ceai fierbinte si apoi Mos Craciun va stii sigur cum sa te inapoieze lui Jimmy.

Ceaiul a fost divin , intalnirea cu Mos Craciun ..ca un vis roz, coborarea pe horn ,cenusa si locul stramt l-au mai trezit pe Nasturel la realitatea. luminitele din brad, luminile orasului si ale beculetor ce impodobesc casele vecine l-au reintors la visare.

Nasturel era Acasa, in familie si nu intr-o zi oarecare, ci in seara de Craciun, cand toata familia era la masa,un curcan ingamfat trona  in mijlocul mesei ,vinul rosu salta vesel in pahare, castronele cu mancare treceau de la unul la altul, intr-un cuvant : Craciun. Clinchetul vocilor de copii se auzeau pretutindeni, veselie si voie buna oriunde te uitai. Ce-si putea dori mai mult Nasturel ?

Obosit dupa asa o zi plina si molesit de caldura focului, cu ochii la familia lui , cu gandul ca maine mainile pricepute ale  mamei lui Jimmy il vor pune la loc pe palton, facandu-si putin loc in bolul cu  nastureii -prajituri, Naturel cu nasul carn si carlionti a adormit fericit!
Noapte buna, Nasturel si Craciun fericit !

Premiul 3Set suport farfurie+servet textil+inel in cos de Craciun Viezuina Larisa Diana, Craiova

Poveste de Craciun

Afara-i frig si ninge cu fulgi mari si grei, vantul bate puternic printre copaci goi de iti taie rasuflarea. In mijlocul unei paduri traia o familie cu numerosi copii, erau 7 la numar si stateau adunati in jurul bradului de Craciun, brad ce era impodobit cu multe multe globulete.
In acest timp, mama copiilor, ca o gospodina desavarsita aseza bucatele aromate pe masuta pentru cina de Craciun, rugandu-se la Dumnezeu ca acele preparate sa fie binecuvantate. Tatal copilasilor tocmai ce se pregatea sa puna steaua de Craciun in brad cand se aude un bubuit, ca de cazatura, trosc… plosc…poc… copii speriati se aduna repede in jurul mesei.
Tatal lor, curajos deschide usa si surpriza: la usa un batranel plin de zapada imbracat ca Mos Craciun; in acel moment copii au fugit repede spre el, intrebandu-l : Tu esti Mos Craciun?? Batranelul inghetat abia respirand de frig, le raspunde: Daaa dragii mei, sunt Mos Craciun. Parintii il invita pe Mos Craciun la cina, moment in care mezina familiei il cearta pe Mos Craciun ca a intrat cu cizmele pline de zapada in camera si ii arata cizmulita ei, care stralucea de curetenie. Cuminte, Mos Craciun se descalta si ia loc cu ei la masa.
Luminiile se aprind ca prin magie, luminand fetele celor din jur; cei mici observa ca unul din nasturii lui Mos Craciun e rupt si ei il intreaba mirati, de ce? Batranelul le povesteste ca in timp ce se indrepta sa imparta cadori copiilor cuminti, vantul aprig i-a doborat sania trasa de reni si asa a cazut printre copaci si si-a rupt nasturele si tot asa si-a murdarit si cizmulitele. Nici nu a terminat Mos Craciun de spus patania ca mama copiilor i-a cusut cu mare drag un nou nasture. Dupa ce au mancat linistiti bucate traditionale de Craciun, Mosul le- a impartit cadouri copiilor, rugandu-i sa fie cuminiti si sa-i asculte pe parinti, ca sa-i poata vizita si la anu.
Nici nu a terminat bine Mosul ce era de spus ca s-a si facut nevazut ca prin minune, doar luminitele straluceau pe cer si-n departare puteai auzi clinchetul clopoteilor.
Mos Craciun aduce multe cadouri si bucurii, dar cel mai important copii, este fericirea de a avea o familie!
Sarbatori fericite!
Fii pe faza, concursurile organizate impreuna cu site-uri partenere continua!

Lasă un răspuns