Ce culori poti asorta perfect cu un decor predominant roz?

Rozul este o culoare complicata spun designerii de interior si nu fara motiv. Desi este o nuanta populara, rozul poate deveni obositor daca se afla in cantitati prea mari intr-o camera. Desi adeptii stilului retro si shabby chic adora aceasta nuanta, design-ul modern admite alaturarea rozului in scheme de culori si combinatii care sa il puna in valoare si care sa transforme complet decorul. Astazi vom afla impreuna ce culori poti adauga intr-un decor predominant roz pentru a-i da unei camere un efect vizual cu totul deosebit.

  1. Negrul si tonurile inchise de gri

Ce culori poti asorta perfect cu un decor predominant roz?Rozul este o culoare indrazneata, feminina, si acaparatoare. Unii designeri prefera sa adauge un contrast dramatic, la fel de indraznet, masculin si puternic pentru a crea un efect de echilibru. Una dintre perechile moderne ale rozului este negrul in designul contemporan. Alaturarea dintre cele doua ofera unei incaperi un aer luxuriant, producand un efect de adancime. Impactul vizual este destul de puternic, asa ca poti contrasta astfel de culori folosindu-te in general de accesorii sau piese de mobilier. Fie alegi un perete accent intr-una din aceste doua culori, fie le combini cu ajutorul unor perne decorative, cuverturi de pat, perdele, sau covoare. Negrul poate fi inlocuit cu nuante de gri in cazul in care ti se pare ca ai obtine un contrast mult prea puternic.

  1. Roz si turcoaz

Ce culori poti asorta perfect cu un decor predominant roz?Combinatia de roz cu turcoaz a devenit din ce in ce mai populara in ultimii ani si trebuie sa ii multumim industriei de moda pentru asta. Daca rozul poate fi considerat o nuanta neutra, turcoazul vine in completare, insufland viata si veselie in intregul decor. Desigur, nu trebuie sa exageram cu o astfel de schema de culori, caci efectul poate fi contrar – incarcat si obositor. La fel ca si in cazul combinatiei roz-negru, combinatia roz-turcoaz trebuie sa pastreze proportiile si sa se bazeze pe accesorii, piese de mobilier sau elemente de design discrete si de efect. Pernutele decorative turcoaz pot deveni accesoriile tale preferate intr-o camera roz. Mai mult, insa, te poti gandi si la un perete accent creat cu tapet roz la care alaturi cateva accesorii sau chiar un tabou pe nuante de turcoaz.

  1. Roz pal si verde inchis

Ce culori poti asorta perfect cu un decor predominant roz?Alaturarea de roz si verde aprins este o practica veche pentru camerele copiilor, la fel cum era pe vremuri si alaturarea de roz cu turcoaz sau bleu. Cu toate acestea insa, tot industria de moda ne-a invatat ca rozul pal in combinatie cu verdele inchis duce un decor (sau o tinuta) la un cu totul alt nivel de eleganta. Rozul deschide verdele si ii da viata, in timp ce verdele inchis tempereaza rozul, dandu-i un aer regal, de sofisticare artistocratica. Nu este nevoie sa schimbi complet decorul in cazul acestei scheme de culori. O canapea roz intr-o sufragerie predominant verde inchis sau o mocheta verde inchis creand spatiu, contrast si adancime unui hol predominant roz sunt idei usor de pus in practica.

Avand in vedere ca rozul se asorteaza excelent cu verdele si turcoazul, poti incerca o combinatie de roz cu bleamarin. Mai mult, una dintre combinatiile favorite in prezent este rozul si ciocolata – acel maro cald si aproape lichid, natural, care creaza impreuna o atmosfera de intimitate.

Lasă un răspuns