Ce trebuie sa stii despre perdele si accesoriile pentru ferestre

O vorba mai veche spune ca o casa fara perdele si covoare este o casa goala sau nearanjata. Poate fi adevarat, dar la fel de adevarat este ca in designul de interior modern, perdelele pot fi inlocuite cu succes de jaluzele pe rola, jaluzele verticale sau tot felul de alte accesorii pentru ferestre. Astazi iti propunem sa vedem cateva dintre aceste accesorii si sa discutam despre functiile lor principale.

perdele

Ce trebuie sa stii despre perdele si draperii

Inainte sa iti alegi perdeaua sau jaluzelele, trebuie sa te gandesti la rolul lor : ele trebuie sa iti protejeze intimitatea, dar si sa lase destula lumina in camera atunci cand iti doresti. Si peste toate astea, trebuie sa arate cu adevarat bine.

Un alt lucru pe care este nevoie sa il stii despre perdele este ca ele trebuie sa se potriveasca cu restul elementelor decorative din camera si sa se incadreze in tonul general al camerei. De aceea, o sufragerie decorata pe principii minimalise, cu forme precise si linii drepte nu se va potrivi foarte frumos cu o perdea sau o draperie grea, baroca, in falduri si volane.

Daca ai cumva senzatia ca perdelele sunt aceleasi ca pe vremea mamei tale, sa stii ca te inseli. In prezent exista o varietate extraordinar de mare de culori si texturi, ceee ce face ca perdelele tale sa fie usoare si fine, ca o adiere, sau grele si reconfortante.

Ferestrele mari pot fi facute sa arate si mai mari – si luminoase – daca folosesti jaluzele cu rola. Daca singura optiune la care te gandesti sunt acele jaluzele de plastic, albe, cu lame, sa stii ca mai ai si alte variante : jaluzele pe rola din bambus sau din materiale textile uni sau cu modele. In functie de modul de amenajare al casei, poti alege combinatia care iti place cel mai mult.

Perdelele de matase nu se demodeaza niciodata, indiferent de trendurile in decoratiuni interioare. Ele vor arata intotdeauna elegant, usoare, luminoase si subtile.

Draperiile lungi pana in pamant au rolul de a crea o atmosfera confortabila in casa, care invita la leneveala si odihna. Poti folosi unele din material textil semi-transparent, care permite luminii sa isi faca simtita prezenta. De asemenea, aceste draperii pot fi montate pe tot peretele, pentru un design mai amplu, dar daca nu vrei sa acoperi peretele cu draperii, le poti monta numai pe dimensiunile ferestrelor.

Ferestrele mici par la prima vedere mai greu de aranjat dupa gust si conform cu designul general al camerei pentru ca spatiul mai mic pare sa nu o permita. Ei bine, in designul de interior modern, ferestrele mici pot fi facute sa para mai mari. Tot ce trebuie sa faci este sa instalezi o perdea sau o draperie care sa depaseasca in ambele laturi lungimea ferestrei, ca atunci cand le dai intr-o parte, fereastra mai mica sa para mult mai larga.

Ferestrele mici de asemenea pot fi facute sa se integreze in decorul general, aplicandu-le fie jaluzele pe rola, fie o perdea transparenta pe dimensiunea lor, sau, daca vrei sa creezi un punct vizual atractiv si plin de contrast, poti sa le ornezi cu o perdea sau o draperie intr-o culoare puternica.

La final, ceea ce mai trebuie sa stii este ca materialele, culorile si metodele de montaj sunt atat de diverse, incat nu ai cum sa nu iti decorezi ferestrele intr-un mod creativ si placut. Daca nu stii ce sa alegi, sau ce se potriveste camerelor tale, vorbeste cu un specialist in decoratiuni interioare care te va ajuta.

Tu cum ai ales decorul geamurilor de acasa? Spune-ne si noua recomandarile tale intr-un comentariu mai jos!

One thought on “Ce trebuie sa stii despre perdele si accesoriile pentru ferestre

Lasă un răspuns