Combinatii rafinate in baie – negru, alb si auriu

Despre combinatia de negru, alb si auriu am mai discutat in articolele precedente, punand accent pe aceasta rafinata schema de culori ca fiind o solutie excelenta pentru sufragerie sau dormitor. De o eleganta desavarsita si schimband complet aspectul unei camere, combinatia negru-alb-auriu este nu numai la moda, dar se extinde in conceptele de design interior si la alte camere.

Daca vrei sa iti reamenajezi baia anul acesta si sa ii dai un aer de rafinament si originalitate, hai sa vedem impreuna cateva sugestii de redecorare care au ca punct central aceasta schema de culori. Inainte insa de a vedea cateva exemple, trebuie sa stii ca totul sta in proportii si in dozare.

Cu siguranta nu iti doresti o baie care sa inspire o opulenta suparatoare ochiului, ci un spatiu care sa sugereze frumusete si bun gust.

  1. Decor alb-negru, accesorii aurii

Decor alb-negru, accesorii aurii

Decor alb-negru, accesorii aurii

Asa cum spuneam, o tusa de auriu adaugata unui decor alb-negru aduce un plus de originalitate si face ca orice camera – in acest caz baia – sa capete un aspect somptuos, dramatic am putea spune. Faianta alba rostuita in negru, mobila si obiectele de toaleta albe, prosoapele albe si accesoriile de baie, in contrapunct cu cada neagra si covorasul de baie bicolor pot arata excelent si daca nu intervenim cu nimic asupra lor. Dar atunci cand adaugam si manere aurii sertarelor si mai ales alegem robinete si accesorii aurii, totul se transforma intr-un vis.

  1. Decor negru-auriu, accesorii albe

Decor negru-auriu, accesorii albe

Decor negru-auriu, accesorii albe

Un efect cu adevarat dramatic si postmodern, desi in stil minimalist, se poate observa cu ochiul liber si in aceasta baie, al carei punct central il reprezinta tapetul auriu, vintage, in combinatie cu faianta si cateva obiecte de toaleta negre. Aceasta combinatie, desigur, se potriveste unor bai spatioase, de lux, in care fiecare element este gandit si pozitionat in cel mai mic detaliu. Albul intervine aici sporadic, reprezentat prin accesorii – prosoape, elemente de decor si unele instalatii sanitare, suficient cat sa lumineze spatiul si sa ofere contraste desavarsite combinatiei de negru si auriu.

  1. Decor alb-auriu, accesorii negre

Decor alb-auriu, accesorii negre

Decor alb-auriu, accesorii negre

Combinatia de alb si auriu are cu siguranta o veche istorie in designul de interior, fiind de cele mai multe ori asociata cu interioarele spatioase, vintage, baroce, regale – intr-o anumita masura. Prin accesorii intelegem nu numai rafturi si polite, obiecte de decor, prosoape, halate de baie sau lampi de iluminat, ci chiar gresia sau parchetul. Aceasta baie intra si ea in categoria design-urilor de lux, dar conceptul poate fi adaptat si la baile noastre moderne de acasa. Intr-un decor in care predomina albul si auriul, negrul podelei vine ca un punct de echilibru, de greutate, care completeaza maiestuos intregul ansamblu.

Nu exista limite ale imaginatiei atunci cand vine vorba despre decorarea cu bun gust si rafinament a unei camere. Daca aceasta superba si eleganta schema de culori in negru alb si auriu te impresioneaza, sigur vei gasi cele mai bune idei de reamenajare care sa puna in evidenta aceasta combinatie.

Lasă un răspuns