Cum asortezi tapetul cu imprimeurile

Asortarea tapetului cu imprimeurile este un mod deosebit de a da un plus de personalitate oricarei ambiante. Dar daca nu esti atenta la proportii, risti sa incarci si sa obosesti vizual fara sa vrei asta. Pentru a te ajuta in demersul decorativ, am adunat  cateva sfaturi pentru a te indruma sa iei in mod istet o decizie indrazneata.

Motive geometrice

Asortarea tapetului cu covorul dupa motivele geometrice

Daca ai cumparat un tapet deosebit cu un model geometric abstract, atunci toate celelalte imprimeuri trebuie sa fie geometrice si cat mai apropiate de formele de pe acesta. Asta include si covorul sau tapiteriile. In cazul perdelelor poti merge pe modele intr-o singura culoare pentru a pune in evidenta prin contrast modelul de pe tapet.

Paleta cromatica

Asortarea tapetului cu ta[iteriile/covorul dupa paleta cromatica

Odata stabilit modelul imprimeului, urmatorul pas este asortarea. Tine la indemana o paleta de culori pentru a putea face cele mai bune alegeri. Iar atunci cand optezi pentru culori puternice, asigura-te ca se imbina armonios cu celalalte culori alese sau deja existente in camera. Incearca sa alaturi modelul de tapet cu tapiteriile sau celelalte textile. Daca combinatia este placuta vizual, atunci le poti pune in aplicare.

Echilibru intre mare si mic

Asortarea tapetului dupa dimensiunea imprimeului

Deja ai achizitionat un tapet cu imprimeu mare si impunator. Afla ca nu trebuie sa renunti la acesta doar pentru ca mai ai si alte imprimeuri prin zona. Daca celelalte modele sunt mici si discrete, atragand mai putin atentia, vei obtine un echilibru placut cu tapetul. Totul tine de cum imbini lucrurile noi cu cele pe care le ai deja.

Culori neutre

Modelele indraznete de tapet, in culori puternice au nevoie sa fie temperate cu tonuri neutre. Varianta clasica este albul sau bejul foarte deschis.

Ai folosit tapetul in decorul casei tale? Care este cea mai mare provocare cand vine vorba sa alegi modelul potrivit? Povesteste-ne si noua experienta ta in randurile de mai jos!

Lasă un răspuns