Cum cumperi online o noua lenjerie de pat. Partea 2

Magazinele online ne ajuta sa facem economie mare de timp si energie cand vine vorba de majoritatea cumparaturilor. Dar ce faci atunci cand trebuie sa alegi o noua lenjerie de pat pentru care ai ca reper cateva poze si o sectiune de detalii?
Alegerea nu este foarte complicata daca stii dupa ce sa te uiti. Hai sa vedem in acest articol ce anume conteaza la o lenjerie de pat atunci cand o cumperi online.

1. Fibre naturale


Bumbac, matase sau lana. Aceste materiale sunt cele mai bune pentru lenjeria de pat in care vei petrece o treime din timp. Incluziunile de fibre sintetice se vor deteriora in timp la spalare, lasand scame si oferind un aspect uzat asternuturilor, asa ca mai bine lasi materialele sintetice pentru hainele din dressing.

2. Evita etichetele “organice”

Chiar daca materia prima provine din surse organice, prelucrarea ei poate include substante chimice care anuleaza atributele “organice”. De evitat sunt si tesaturile care “nu se sifoneaza” pentru ca pot fi tratate cu substante chimice pentru a forta tesatura sa ramana neteda dupa uscare.

3. Tine cont de nevoile tale inainte de toate


Daca esti o persoana calduroasa care se trezeste transpirata dimineata, atunci ai nevoie de asternuturi racoroase din percal sau matase, care respira mai bine si ofera senzatia de asternuturi racoroase.
Persoanele friguroase pot opta pentru lenjerii de saten, care au o tesatura mai deasa ce tine caldura intre asternuturi.

4. Print-uri sau culori clasice?


Daca esti in cautarea unor lenjerii de pat pe care sa le folosesti ani de zile, sari peste imprimeurile colorate si indraznete si mergi pe culori simple. Daca totusi ai nevoie de un strop de personalitate pentru lenjeria de pat, dungile, bulinele sau modelele ton in ton sunt alegeri de bun gust.

5. Tesatura si “thread count”

Ideea ca, calitatea tesaturii e data de “thread count” sau numarul de noduri per cm patrat este un mit. A baza alegerea unor asternuturi strict pe acest factor este o greseala pe care multi tind sa o faca. Pe langa “thread count”, trebuie sa iei in considerare si calitatea bumbacului – daca este bumbac egiptean 100% sau nu, dar si tipul tesaturii.

Lasă un răspuns