Cum decorezi camera copiilor pentru acum si pentru mai tarziu

A crea un decor pentru camerara copilului, care sa “creasca” alaturi de cel mic si sa poata fi folosit si in adolescenta este un obiectiv complex, dar nu imposibil. Alegand cu atentie fiecare piesa si tinand cont ca elementele clasice nu isi vor pierde frumusetea, dar lasand loc si pentru creativitatea celui mic, poti obtine un decor care sa reziste in timp si sa fie indragit mereu.
Haideti sa vedem cateva exemple de reusita pentru camera copiilor, de la specialisti.

Poti economisi mult spatiu atunci cand alegi un perete pe care sa construiesti rafturi de jos pana sus, in tonuri deschise la culoare, ce se asorteaza armonios cu un tapet discret potrivit atat pentru camera unei fetite cat si pentru camera adolescentei ce va deveni.

Pentru a iesi din cliseul “rozul este pentru fetite”, acest decor include si o nota e albastru ciel, pentru echilibra paleta cromatica pastelata si luminoasa.

E util sa lasi pasiunea pentru anumite personaje animate sau chiar un film sa influenteze decorul. De exemplu, seria Starwars este un laitmotiv foarte accesibil pentru decorul din camera unui baietel. Pasiunea pentru aventurile spatiale si eroii cu sabii laser vor il vor insoti pe cel din mic din copilarite pana in adolescenta si poate mai departe.

Un decor presarat cu elemente discrete din Starwars, in care predomina albastru bleumarin, fie in decorul peretilor fie in alegerea perdelelor si draperiilor sau a covorului, este un mediu suficient de creativ cat sa stimuleze imaginatia celui mic.

Pentru o camera decorata indraznet, pereti imbracati in tapet sau vopsiti intr-o culoare intensa precum un turcoaz inchis cu insertii sclipitoare, asortat cu grinzi de lemn aparente ce decoreaza tavanul, compun o ambianta ce sigur nu se va demoda prea curand.
Jucariile incluse acum in decor pot fi inlocuite mai tarziu de piese potrivite varstei, pe masura ce copilul creste.

Tu cum alegi sa decorezi camera copilului? Preferi sa redecorezi la fiecare varsta sau te orientezi spre decoruri care pot evolua odata cu cel mic? Spune-ne si noua in sectiunea de comentarii de mai jos.

Lasă un răspuns