Cum decorezi cel mai neglijat spatiu din casa – tavanul

Trebuie sa recunoastem ca tavanele din casele noastre sunt intr-adevar cele mai neglijate spatii – in afara de var si lustra (iar in unele cazuri tavan fals), tavanele nu primesc un tratament special. Cu toate acestea, stilizarea tavanului poate reprezenta de foarte multe ori singura masura pe care trebuie sa o iei ca sa schimbi complet decorul unei camere. Astazi iti vom prezenta cateva metode usor de pus in practica pentru ca tu sa iti decorezi tavanul intr-un mod original.

  1. Spoturi

Cum decorezi cel mai neglijat spatiu din casa – tavanulSpoturile si sistemele de iluminat sunt cea mai simpla cale de a transforma o camera. Poti alege spoturi de orice forma sau marime pe care le poti amplasa in nenumarate moduri pe tavan. Astfel, vei obtine nu numai un plus de lumina binevenita intr-o camera, dar si un decor fabulos. Poti aseza spoturile in siruri, in cercuri concentrice, in jurul unei aplici centrale pentru un design mai sofisticat, dedesubtul liniei tavanului, pe pereti, etc.

  1. Fototapet

Cum decorezi cel mai neglijat spatiu din casa – tavanulCand ne gandim la tapet in general, ne gandim la decorul peretilor, dar lucrurile nu trebuie sa stea chiar asa. Un fototapet bine ales pentru tavan poate da inaltime, frumusete si originalitate camerei, mai ales daca il pui in valoare cu ajutorul luminilor. Poti sa creezi o fresca pe tavan cu fototapet si bordura din rigips – pentru un decor somptuos – sau cu fototapet inconjurat de spoturi sau luminat de o lustra atent aleasa. Fototapetul este un material decorativ extrem de versatil. Poti alege modele cu tenta rustica, industriala, pur decorativa, care sa se integreze perfect in schema de culori si in tema camerei.

  1. Faianta si gresie

Cum decorezi cel mai neglijat spatiu din casa – tavanulSigur, putini oameni se gandesc sa aplice gresie sau faianta pe tavan, dar unele decoruri sunt atat de impresionante ca nu ai cum sa nu vrei sa adopti ideea. Gresia si faianta sunt si ele materiale incredibil de versatile, oferindu-ti un infinit de posibilitati. Poti alege un decor monocrom, pus in valoare de luminile de pe tavan, precum si unul policolor, in placi de diverse nuante si modele, pentru un decor vesel si inedit.

  1. Tapet

Cum decorezi cel mai neglijat spatiu din casa – tavanulCa si in cazul fototapetului, tapetul pus pe tavan da o cu totul alta atmosfera unei camere. Poti aplica tapetul pe toata suprafata tavanului, pentru un decor unitar, sau il poti folosi pentru a crea un tablou pe mijloc, pus in valoare de spoturi sau de o lustra. Daca in general fototapetul este incarcat ca model si prezinta pattern-uri complicate si viu colorate, care ar putea incarca o camera mica, tapetul este disponibil intr-o foarte mare varietate de modele mai simple si usor de integrat in schema generala de design a camerei. Poti alege un tapet monocolor sau un tapet in forme geometrice pentru un plus de inovatie in casa ta.

  1. Sisteme de iluminat

Cum decorezi cel mai neglijat spatiu din casa – tavanulDaca spoturile dau unei camere – si unui tavan – un aer minimalist, modern si oarecum industrial, lampile, lustrele, aplicele si sistemele de iluminat in general dau un alt aer camerei atunci cand sunt bine alese. Este adevarat ca in ultimii ani se poarta mai mult aplicele si lampile cu LED, lustrele moderne si minimaliste, dar o lustra neo-clasica de mari dimensiuni sau o lampa supradimensionata intr-un design baroc pot sa reprezinte exact elementul de care aveai nevoie pentru a schimba complet decorul unei camere.

Lasă un răspuns