Cum mentii o bucatarie mereu curata

Orice gospodina se mandreste cu bucataria ei. Iar atunci cand aceasta este amenajata si intretinuta impecabil, mandria este cu atat mai mare. Optiunile de amenajare permit alegerea unei multitudini de materiale, culori si texturi. Provocarea cea mai mare o reprezinta culorile deschise, sau chiar albul.

Secretul intretinerii unei bucatarii albe este o rutina de curatenie de la care sa nu te abati plus putina atentie atunci cand gatesti.

Sursa: houzz.com

Asa arata bucataria perfecta, in care nimeni nu pare sa gateasca vreodata. Chiar si asa, in timp va acumula praf, pete de la mancare si zone usor ingalbenite in vecinatatea aragazului sau unde bate roasele direct.

Principala sursa de murdarie este folosirea aragazului. Un sos de rosii va stropi, prajelile vor imbacsi, iar vaporii de apa vor intra peste tot. La toate le poti veni in intampinare cu un prosop tinut mereu la indemana pentru a sterge petele sau urmele de apa. Stim ca apa nu face casa buna cu mobilierul lacuit sau vopsit, asa ca un prosop din microfibra foarte absorbant este un ajutor indispensabil.

Atunci cand umbli cu tigai incinse sau oale fierbinti, opteaza in locul unui prosop de bucatarie, pentru o manusa de bucatarie. Aceasta iti va proteja mainile si vei evita micile incidente cand un prosop ar putea ajunge din greseala la flacara aragazului.

Indiferent de dimensiunea bucatariei vei avea o masa sau un bar. Blatul de bucatarie este de cele mai multe ori din piatra sau materiale rezistente la apa sau zgarieturi, dar masa poate avea un blat de lemn mult mai elegant si aspectuos. Ca sa protejezi barul de zgarieturi poti opta sa il decorezi cu o traversa simpla.

Masa de bucatarie se poate decora atat cu o traversa cat si cu o fata de masa. In zilele in care pregatesti dulceturi sau bunatati de pus pe iarna, alege o fata de masa din vinil, impermeabila si frumos colorata pentru a se potrivi cu decorul. Odata incheiat sezonul conservelor, poti reveni la clasica fata de masa din bumbac.

Tu cum iti ingrijesti bucataria ca sa fie mereu sclipitoare? Asteptam sfaturile si recomandarile tale!

Lasă un răspuns