Cum redecorezi bucataria intr-un timp record

Daca si tu te simti blocata in acelasi decor monoton al bucatariei, pe care momentan nu il poti schimba, atunci afla ca sunt cateva idei mici si mari, care sa te inspire sa schimbi rapid elemente accesibile dar de mare impact.
Partea cea mai buna e ca modificarile nu sunt definitive, iar daca te razgandesti, poti oricand sa revii la varianta initiala a cum arata bucataria.

1. Folie autoadeziva pentru blaturile sau dulapurile din bucatarie

Foliile autoadezive sunt un mod accesibil de a schimba marile suprafete de mobilier din bucatarie. Daca nuanta de lemn nu imi mai place sau blaturile sunt uzate sau in culoarea nepotrivita, poti oricand sa le schimbi aspectul. Ai nevoie de folie autoadeziva si putina indemanare.

Mai ai nevoie de un covor simpatic pentru bucatarie si efectul de nou e complet. Acum iti poti savura cafeaua sau ceaiul complet multumita ca bucataria ta arata improspatat.

2. Adauga o tabla de scris cu creta

Daca nu esti una dintre persoanele norocoase care si-a schimbat de curand bucataria, atunci cu siguranta ai un frigider sau usi de la debara care nu iti plac. Chiar si proaspat vopsite si curatate, acestea nu sunt in ton cu ideea ta de bucatarie. Afla ca acesta nu este un verdict definitiv pentru ele. Le poti actualiza cu o folie neagra tip tabla scoala, pe care sa poti scrie sau desena cu creta.

3. Camufleaza detalii inestetice precum caloriferele

Obiectele fixe din bucatarie, precum caloriferele sau centrala termica, nu le poti recosmetiza prea mult, insa le poti ascunde total sau cel putin partial. De exemplu, centrala se poate ascunde in spatele unui panou imbracat in aceeasi culoare ca si dulapurile.
Caloriferul poate fi si el ascuns partial, cu ajutorul unui raft instalat la o distanta minima deasupra lui. Pe noul raft poti aseza cateva mici obiecte care sa fure atentia de la caloriferul de sub, dar fara sa obtureze dispersia caldurii de la acesta.

Tu cum iti reimprospatezi aspectul bucatariei? Care sunt trucurile pe care le-ai aplica atunci cand o renovare completa nu este posibila?

Lasă un răspuns