Cum redecorezi cu buget redus – 6 idei practice

De multe ori ne dorim sa facem mici schimbari in decorul interior al casei pentru a-i reda vitalitatea si veselia, dar nu intotdeauna dispunem de un buget generos. Poate ne dorim o mica schimbare in ambianta – fara sa trebuiasca sa facem modificari majore si costisitoare legate de infrastructura sau mobilier – sau sa reimprospatam atmosfera dandu-i un aer nou sau o tema interesanta.

Te-ai intrebat cum redecorezi cu buget redus, dar nu prea ai stiut de unde sa incepi? Hai sa vedem azi cateva idei care sa nu iti afecteze bugetul, dar care sa te umple de bucurie!

  1. Decoruri pentru frigider

Cum redecorez cu buget redus - 6 idei practiceDaca vrei sa schimbi ceva in bucatarie dar nu te incumeti sa investesti in mobila noua, gresie sau faianta, atunci incepe cu frigiderul. Il poti vopsi intr-o culoare aprinsa si simpatica, pentru un efect retro sau chabby chic sau poti aplica pe el benzi taiate egal dintr-o folie autoadeziva colorata. Brusc, intreaga atmosfera a bucatariei se va schimba iar tu te vei bucura de un nou decor obtinut simplu si la buget redus.

  1. Oglinzi pe usile de la dulapuri / sifoniere

Cum redecorez cu buget redus - 6 idei practiceStim bine ca oglinzile fac orice camera sa para mai mare, mai aerisita si mai luminoasa. Din acest motiv, poti sa schimbi complet mobilierul din dormitor, de pe hol sau din sufragerie incorporand oglinzi in usi. Investitia nu este deloc costisitoare si te poti bucura de un décor modern, elegant si extrem de practic.

  1. Perdele multicolore

Cum redecorez cu buget redus - 6 idei practiceSuntem obisnuiti sa ne punem un singur tip de peredea la fereastra, din acelasi material si de aceeasi culoare. Dar cum ar fi daca ai alatura mai multe perdele de organza in diferite culori pentru a revitaliza sufrageria si dormitorul si a le da un aer vesel, pus pe sotii, colorat si atragator?

  1. Draperii colorate pentru rafturi

Cum redecorez cu buget redus - 6 idei practiceIn apartamentele de dimensiuni medii sau mici se mai intampla sa improvizam spatii de stocare ce nu arata foarte bine din punct de vedere estetic. Uneori avem rafturi descoperite sau dulapuri care nu se potrivesc cu restul mobilierului.

O solutie buna de a crea un décor unitar si de a acoperi in mod ingenios aceste mici neajunsuri sunt draperiile. Alege o draperie viu colorata care sa se potriveasca in schema de culori a camerei respective si foloseste-o pentru a ascunde unele rafturi aglomerate sau a masca unele portiuni ale casei.

  1. Perdele sau draperii pentru patul din dormitor

5Schimba complet aspectul dormitorului instaland o galerie de jur imprejurul patului (sau pe lateralele acestuia) pentru a da camerei un aspec boem si romantic – si un plus de intimitate si confort. O astfel de investitie nu este deloc costisitoare dar va contribui din plin la efortul tau de redecorare, oferindu-ti si un plus de confort.

  1. Elemente decorative eclectice

Cum redecorez cu buget redus - 6 idei practiceAm discutat de mai multe ori despre decorurile eclectice si despre alaturarea unor elemente care nu par a se potrivi la prima vedere – dar care atunci cand sunt aduse impreuna creaza o tema, un spatiu unitar si coerent si o ambianta placuta, indiferent daca alegi o abordare romantica, rustica, retro sau minimalista.

Poti incepe cu pernute decorative pentru canapele, paturi si podea, tablouri, lampi cu abajur, vaze cu flori, diverse alte elemente pentru decorul peretilor, fasii de tapet viu colorate si orice iti mai trece prin cap.

Desigur, o astfel de aglomerare poate incarca spatiul si poate duce la efecte estetice nedorite, asa ca va trebui mai intai sa iti stabilesti schema de culori, tema generala si numarul maxim de elemente pe care le poti adauga fara sa faci spatiul sa devina haotic din punct de vedere vizual.

Lasă un răspuns