Cum sa aranjezi un grup de tablouri pentru un rezultat splendid

Iti doresti sa iti redecorezi locuinta si sa aduci un strop de arta in casa? Nimic mai simplu! Alege cateva tablouri care iti plac si dispune-le astfel incat sa obtii un efect spectaculos si dramatic in living, intr-un birou si chiar in baie, de ce nu?

Ti se pare dificil sa creezi adevarate compozitii cu tablourile pe care le ai deja la dispozitie? Nu este nimic, de aceea suntem noi aici! Hai sa vedem astazi impreuna cateva moduri in care poti aranja un grup de tablouri pentru a obtine rezultate splendide!

  1. Aranjamentul liniar

1Fie ca preferi unul pe orizontala sau verticala, acest tip de aranjament aduce echilibru si simetrie oricarui decor. Tot ce trebuie sa tii minte este ca se recomanda folosirea unei dimensiuni identice pentru toate tablourile si acelasi tip de rama. Singura limitare pe care o ai este dimensiunea peretelui pe latime sau pe inaltime, pentru ca un astfel de aranjament are nevoie de spatiu de desfasurare.

  1. Aranjamentul de tip grila

2Intr-un astfel de aranjament, tablourile – de dimensiuni mici sau medii – pot fi amplasate pe coloane si randuri perfect aliniate, pentru ca senzatia de grila – care creeaza iluzia unui tablou imens compus din altele mai mici – sa aduca simetrie si senzatia de ordine. Astfel de aranjament creeaza un punct de focus si poate umple un perete gol din orice fel de camera. Si aici ai nevoie de tablouri de dimensiuni identice si de rame similare.

  1. Galeria de arta

3Acesta este un tip de aranjament de moda veche, dar cu atat mai nou si mai proaspat cu cat folosesti materiale si modele moderne atunci cand iti alegi tablourile si ramele acestora. Poti opta pentru diverse stiluri de pictura, diverse modele de rame si diverse marimi pentru a le expune cu gust pe un intreg perete de sus pana jos. Este o abordare romantica ce da o senzatie de intimitate – vei locui in mica ta galerie de arta si te vei bucura de culoare, contrast, textura si luminozitate fara prea mare efort.

Aceasta varianta de amenajare este o alternativa clasicului tapet, pentru cei care isi doresc un decor eclectic si nu pot decide pe care tablouri sa le expuna.

  1. Arta in arta

4Stii, desigur, despre tablourile de tip triptic – cele care infatiseaza o singura imagine, separata in 3 sau chiar mai multe tablouri distincte. O imagine in „felii” este o forma tot atat de ingenioasa de a folosi arta ca si motiv si obiect decorativ. Te poti juca cu culori, cu nuante si contraste si poti alege sa umpli spatiul larg al unui perete sau pur si simplu sa creezi un punct de focus deasupra unei canapele de exemplu.

  1. Arta pe raft

5Aceasta solutie este excelenta cand vrei sa schimbi intre ele tablourile pe care vrei sa le expui, sau nu vrei sa faci gauri in pereti. Diversele forme de arta pot fi sprijinite pe rafturi, individual, sau printre carti si alte obiecte decorative. Acest tip de aranjament merge de minune si cand suferi de limitari ale spatiului – astfel iti permite sa expui tablouri mai mici suprapuse in fata celor de dimensiuni mai mari.

Tu cum iti doresti sa iti redecorezi casa cu ajutorul tablourilor? Care dintre aceste aranjamente iti face cu ochiul cel mai tare?

Lasă un răspuns