Cum sa cureti peretii sau tapetul

Peretii proaspat vopsiti arata minunat. Dar cu cat culorile sunt mai deschise sau chiar alb, cu atat se vor vedea mai rapid urmele de degete, zgarieturile si alte urme care apar la contactul cu peretele. Fie ca ai peretii vopsiti sau decorati cu tapet, ai posibilitatea de a-i curata de urme.

Cum cureti peretii

 Cum cureti peretii vopsiti

Inainte sa te pregatesti de curatat peretii trebuie sa iei in calcul ca odata inmuiati, peretii trebuie lasati sa se usuce preferabil cu geamul usor deschis. Deci vremea placuta a primaverii sau a toamnei sunt cele mai indicate.

Pentru a curata peretii vopsiti cu lavabila, ai nevoie de o matura sau o perie moale, un prosop, o galeata cu apa si cu sapun, o galeata de apa curata, cateva carpe de praf.

Elibereaza zona de langa pe peretele pe care vrei sa il cureti si aseaza o carpa pe jos pentru a capta praful sau picaturile de apa.

Pune pe matura prosopul, iar prin miscari usoare indeparteaza praful de pe perete.

In galeata cu apa si sapun inmoaie o carpa alba care nu lasa scame. Cu ajutorul acesteia curata usor urmele de pe perete prin miscari circulare fara a apasa pentru a nu indeparta vopseaua.

La final limpezeste zonele curatate cu sapun cu ajutorul unei carpe albe inmuiata in apa curata.

Dupa ce ai terminat de curatat toate zonele murdare pe pereti, deschide geamul si usa pentru a crea un curent de aer ca sa ajuti uscarea peretilor.

Cum cureti tapetul

Acelasi procedeu se aplica si tapetului. Trebuie sa ai grija sa nu uzi prea tare anumite zone pentru a nu dezlipi sau strica tapetul.

Dar inainte de a pregati apa cu sapun, verifica instructiunile de curatare ale tapetului ca sa fii sigura ca se poate curata cu apa. Unele modele de tapet se recomanda a fi curatate cu o carpa uscata, iar in acest caz trebuie sa eviti apa pentru a nu-l dezlipi sau strica.

Preferi sa revopsesti sau sa cureti peretii? Spune-ne si noua cum ai grija de peretii din casa in randurile de mai jos!

3 thoughts on “Cum sa cureti peretii sau tapetul

  1. Sunt de acord cu tine, acelasi procedeu se aplica si la curatarea tapetului, doar ca este nevoie de o atentie mai mare, deoarece, cum ai spus si tu, umezirea prea tare a tapetului duce la distrugerea acestuia.

  2. Am pus incercat sa spal peretele din jurul intrerupatoarelor si chiar merge. Ideea e sa nu apesi prea tare ca se ia vopseaua si arata si mai urat. Dar as avea o intrebare, cum pot curata peretii exteriori?

  3. Ne bucuram ca ti-au prins bine sfaturile din articol!
    Daca vrei sa cureti peretii exteriori trebuie sa iei in calcul zonele la care nu ai acces. In acest caz vei avea nevoie de o scara sau schele de constructii. Dar daca ai acces usor la intreaga suprafata a peretilor exteriori atunci e mult mai usor. Pentru a indeparta praful ai nevoie de o matura si prin miscari usoare „maturi” peretele de praf. Pentru petele de murdarie care nu ies atunci cand stergi cu matura, trebuie sa iei in considerare optiunea revopsirii acelei zone sau curatarea cu solutii speciale pentru materialul folosit in decorarea peretilor exteriori.

Lasă un răspuns