Cum sa devii gazda perfecta pentru musafirii tai

Nimic nu e mai placut decat sa primesti oaspeti dragi si sa le oferi cele mai bune conditii de cazare, masa si distractie. Fie ca ai musafiri din strainatate, fie ca faci o reuniune de familie cu prilejul unor sarbatori, fie numai ca faci o petrecere de weekend cu prietenii – iar ei raman peste noapte la tine – trebuie sa ai mare grija sa le faci momentele petrecute alaturi de tine foarte agreabile.

Ca sa devii gazda perfecta ar trebui sa te pui in locul oaspetilor tai. Altfel cum iti vei da seama daca ei se vor simti bine sau nu ?

Daca ai o camera de oaspeti sau un dormitor care de regula este utilizat de musafiri, ar fi bine sa iti petreci tu acolo o noapte sau doua, pentru a face o evaluare obiectiva si, de ce nu, a imbunatati atmosfera si gradul de confort pentru cei care iti calca pragul.

Cum sa devii gazda perfecta

Camera de oaspeti special amenajata

Iata cateva intrebari la care ar trebui sa ai un raspuns, iar daca nu ai, ar trebui sa gasesti unul:

– Este patul / canapeaua extensibila suficient de comod?

– Sunt pernele destul de confortabile, ofera ele un somn odihnitor?

– Exista draperii inchise  la geamuri pentru a nu lasa soarele diminetii sa trezeasca musafirii cu noaptea in cap?

– Nu ar fi nevoie oare de un covor gros si pufos, pentru ca atunci cand ei se dau jos din pat, sa nu calce direct pe parchetul rece?

– Este camera destul de draguta ? Nu ar avea nevoie poate de cateva pernute decorative, poate niste accesorii, un fototapet colorat si incantator ?

– Exista vreun LED sau vreo alta lumina colorata, pulsatila, care nu se opreste pe timpul noptii, deranjand astfel musafirii in timpul somnului?

– Nu cumva scartaie usa camerei suficient de tare incat sa ii deranjeze pe oaspeti, sau sa ii faca sa nu iasa din camera de teama sa nu te deranjeze pe tine?

– Ai destule paturi calduroase pentru musafiri sau pilote confortabile?

Asa cum ziceam, pentru a fi o gazda perfecta pentru oaspetii care iti calca pragul si care se odihnesc peste noapte la tine, sau isi petrec o vacanta sub acoperisul tau, trebuie sa fii pregatit in cele mai mici detalii.

Cum sa devii gazda perfecta

Camera de oapeti amenajata in sufragerie

Daca nu ai o camera de oaspeti amenajata in mod special, poti, cu putina imaginatie, sa transformi sufrageria de exemplu intr-un colt confortabil si odihnitor.

Atata timp cat le oferi musafirilor un loc de dormit confortabil, lenjerie de pat de bumbac moale si relaxanta, niste perdele dragute sau o draperie opaca pentru a nu fi deranjati de lumina de afara, cateva elemente de decor perfect practice (cuvertura, perne decorative etc), nu ai de ce sa iti faci griji.

Evident, aceste pregatiri trebuie sa isi gaseasca ecou si in restul casei. Indiferent daca este vorba despre prosoape de baie, dedicate exclusiv musafirilor sau un set de farfurii simpatice pregatite special pentru ei, casa ta trebuie nu numai sa luceasca de curatenie, dar trebuie sa fie primitoare din toate punctele de vedere.

Lasă un răspuns