Cum sa eviti greselile in decorul interior

Abia te-ai mutat in casa nou si abia astepti sa pui in aplicare toate planurile pe care le ai in legatura cu transformarea noii locuinte in caminul visurilor tale?

Stim ca este dificil sa incepi sa renovezi, sa schimbi, sa repari si sa regandesti un intreg apartament sau o casa, dar unele investitii de infrastructura sunt nu numai utile, dar si complet necesare. Pe de alta parte, cand vinde vorba despre amenajarile de interior, de la culoarea peretilor pana la stilul de mobila, imaginatia si posibilitatile nu au margini. Cu toate acestea, este important sa nu faci niste greseli chiar la inceputul proiectelor de decor interior, pentru ca va fi foarte greu sa le repari ulterior si sa iei munca de la capat. Hai sa vedem impreuna cu poti evita cateva greseli frecvente care apar atunci cand ne amenajam locuintele pentru prima data.

  1. Cunoaste-ti materialele

greseli design interior

Stim ca abia astepti sa iti vezi casa visurilor gata, dar ia-ti un pic de timp si familiarizeaza-te cu materialele, scopul lor, utilitatea lor practica si modurile corecte de folosire. Asta inseamna sa investighezi diferentele dintre peretii de caramida si beton, dintre tapetul de hartie si lambriul de plastic, despre parchetul laminat si podelele din lemn natur, despre diversele tipuri de var, precum si despre diversele tipuri de materiale de constructie, obiecte sanitare sau accesorii. Daca alegi sa contractezi o firma de design interior ai scapat de o parte din astfel de griji, dar nu uita ca inainte sa bati un cui sau sa darami un perete, trebuie sa stii exact toate lucrurile pe care aceste activitati le presupun.

  1. Impinge imaginatia dincolo de limite

greseli design interior2

Faptul ca stii ca perdelele se pun la geamuri intr-un anumit fel nu inseamna ca trebuie sa urmezi aceeasi regula. Inainte sa decizi asupra unor decoruri sau piese de mobilier, antreneaza-ti mintea sa gaseasca si alte solutii alternative care poate or sa iti convina mai mult. Citeste reviste, cauta idei pe Pinterest, discuta cu specialisti. Nu numai ca astfel vei putea gasi solutii la probleme aparent insurmontabile, dar vei ajunge sa te bucuri de o locuinta cu adevarat originala, utila si placuta. Fa un brainstorming pentru propria ta locuinta si vezi ce iese!

  1. Testeaza, testeaza, testeaza

greseli design interior3

Sigur ca stim ca o vopsea lavabila alba este o vopsea lavabila alba, dar in functie de compozitia peretilor si alte elemente de structura, vopseaua ta alba este posibil sa difere de alte vopseluri albe. Cand vine vorba de cele colorate, fara a testa culorile nu se poate amenaja o locuinta. Cu toate acestea, testeaza mai mult decat culori si vopseluri. Testeaza mobila, in masura posibilitatilor, pentru ca este dificil sa schimbi patul sau canapeaua foarte des si e pacat sa alegi unele aspectoase dar deloc confortabile. Testeaza jaluzelele si vezi exact cata lumina / penumbra iti ofera etc. Stii cum e, nu iti cumperi o masina fara a da o tura cu ea prin oras. De ce ar fi diferit in cazul unor elemente de decor interior? In definitiv si la urma urmei, tot tu va trebui sa traiesti cu ele zilnic.

  1. Nu te grabi!

Usor de spus, mai ales cand vrei sa locuiesti in casa respectiva odata si sa nu te mai simti ca pe un santier. Dar graba strica treaba. Din dorinta de a termina mai repede cu renovarile si reamenajarile este posibil sa fii tentat sa o iei pe scurtatura: materiale slab calitative, piese de mobilier incomode, inconfortabile sau de slaba calitate, munca de mantuiala, omiterea din planul de reamenajare a unor surse de lumina optime, a unor spatii de depozitare, asortarea nefericita a culorilor, etc. Daca te-ai mutat in casa nou, stai in ea cateva saptamani si noteaza ce nu merge si ce nu iti place. Inainte de a te apuca sa faci renovari majore, sa dai jos tapetul, sa remontezi podeaua sau sa schimbi orice e de schimbat, ai un pic de rabdare si ia deciziile cele mai bune in perfecta cunostinta de cauza.

Tu ai facut astfel de greseli de redecorare? Ti-ai dat seama ca ai vrea sa schimbi ceva in locuinta ta la scurt timp dupa ce ai amenajat-o?

2 thoughts on “Cum sa eviti greselile in decorul interior

  1. Vreau sa redecorez noua casa si nu stiu de unde sa incep. Am cateva accesorii si piese de mobilier pe care vreau sa le aduc dar o patre trebuie totusi cumparate. In sufragerie as avea perdelele si covorul, dar sa cumpar o canapea dupa ele va fi dificil. Deci e mai simplu sa cumpar o canapea care imi place si dupa sa vad daca se sorteaza perdelele, iar daca nu iau altele noi? Desi in asa fel va fi mai costisitor…

  2. Buna Antonela,
    In unele cazuri e mai simplu sa alegi canapeaua si apoi accesoriile decat invers. Acest caz se aplica atunci cand accesoriile sunt neutre si se potrivesc la orice, iar atunci poti jongla cu modelul ales pentru canapea. Dar daca accesoriile sunt o culoare mai puternica care domina decorul, atunci va trebui fie sa cumperi o canapea intr-o culoare complementara sau in aceeasi culoare daca nu este prea mult, sau optezi pentru culori neutre precum bej, maro, gri, crem. Insa majoritatea magazinelor de mobila executa si mobila la comanda si atunci poti alege modelul favorit si sa ceri culoarea care ti se potriveste cu ce ai deja.

Lasă un răspuns