Cum sa organizezi o petrecere de Craciun

Te-ai hotarat sa iti aduni prietenii si familia si sa le fii gazda la o petrecere frumoasa de Craciun? In acest caz, ti-ar prinde bine niste sfaturi si idei!

Atria.roIn primul rand, fa-ti o lista cu tot ce trebuie sa cumperi, de la mancare si bauturi pana la muzica si decoratiuni. Iti prezint cateva idei despre fiecare dintre acestea:

1. Decorul

Atria.ro

Cand vine vorba de Sarbatori, cel mai mic detaliu conteaza! Alege o culoare (verde, rosu, purpuriu, auriu) sau o combinatie de doua culori care sa se regaseasca de la ornamentele bradului pana la cele de masa sau servetele. Pentru ca decorul tau sa iasa perfect, trebuie sa incepi chiar de la usa. Agata o coronita de brad pe usa de la intrare, iar pe hol alege cateva decoratiuni cu Mos Craciun. Tot la intrare poti pune un buchetel de vasc, agatat cu o panglica.

Principalele obiecte care vor fi in centrul atentiei sunt bradul si masa. Acestea vor fi decorate in aceleasi combinatii de culori cu decoratiunile alese. Chiar daca pare mult mai simplu, nu folosi o fata de masa de hartie! Colorata si placuta atingerii, o fata de masa din material textil va fi mult mai apreciata de invitatii tai 😉 Cosuletul de paine trebuie sa fie si el asortat cu restul decorului.Atria.ro

In ceea ce priveste bradutul de Craciun, ai nenumarate optiuni pentru decorarea lui! De la un bradut monocromatic pana la un bradut rustic, cu putina imaginatie poti avea un bradut minunat!

Intensitatea luminii are si ea un rol important in crearea unei atmosfere primitoare si relaxante. Asigura-te ca este suficient de puternica pentru a pune in valoare decoratiunile si mancarea gatita de tine, insa suficient de difuza pentru a crea senzatia de intimitate. Daca folosesti lumanari, alege unele neparfumate, pentru a se simti in toata casa aromele bucatelor traditionale de Craciun!

2. Mancarea

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca mancarea va fi suficienta pentru invitatii tai! Apoi, gandeste-te la preparate care se pot pregati dinainte, urmand sa fie doar incalzite in ziua petrecerii. Daca pui pe masa prajeli, asigura-te ca ai pus la dispozitia invitatilor destule servetele, bineinteles, asortate cu restul decorului! Pentru desert poti alege ceva cu specific, cum ar fi fursecuri in forma de steluta, bradut sau Mos Craciun.Atria.ro

Mizeaza pe mancaruri traditionale gatite de tine, acasa!

3. Bauturile

Iti poti primi invitatii cu un vin fiert, numai bun pentru cei care vin de la frig! Ai grija ca invitatii sa nu stea prea mult cu paharul gol. Trebuie sa ai insa grija sa pui pe masa si ceva fara alcool si cat mai sanatos, un sirop natural sau o apa minerala.

Daca numarul invitatilor este mai mare, poti ruga pe cineva sa te ajute la servitul bauturilor: un copil mai mare al tau sau al unui invitat, o prietena, sotul/sotia.

4. Muzica

Selecteaza o lista intreaga de melodii pentru petrecere care sa includa atat colinde, cat si muzica antrenanta si care sa fie atat pe placul tau, cat si al invitatiilor – daca le cunosti preferintele.

5. Incheierea

De multe ori, in cazul unei petreceri, se poate intampla ca invitatii sa stea mai mult decat te-ai fi asteptat, ceea ce poate deveni obositor la un moment dat. Pentru a evita astfel de situatii, poti specifica in momentul lansarii invitatiei, cam pana la ce ora intentionezi sa dureze petrecerea.

Cu speranta ca sfaturile si ideile prezentate iti vor fi de folos, nu-mi ramane deocamdata decat sa iti urez pregatire usoara! 😉

Lasă un răspuns