Cum sa pregatesti casa pentru oaspeti. O abordare practica

Atunci cand primesti vestea ca prietenii tai cei mai buni te vor vizita, te bucuri nespus, mai ales ca nu i-ai mai vazut de multa vreme. Insa, dupa momentele de bucurie, vin si cele de ingrijorare. Oare este totul in regula? Unde vor dormi? Cum voi amenaja camera de oaspeti?

Desi camera de oaspeti este decorata frumos, iar baia este bine echipată cu prosoape si produse la indemana, este destul de greu sa stim daca aceste spatii sunt cu adevarat gata pentru a primi musafirii.

Nu este cazul sa alergi dintr-un colt al casei intr-altul fara sa stii de unde sa incepi. Relaxeaza-te si urmeaza lista de prioritati pe care ti-am pregatit-o mai jos.

  • Petrece o noapte in camera in care vor dormi oaspetii

Ar putea fi vorba de un dormitor pentru oaspeti, o canapea pliabila sau o saltea cu aer. Petrecand o noapte in camera in care vor dormi oaspetii, s-ar putea sa descoperi ca pernele tale, chiar daca arata frumos, nu sunt de fapt prea confortabile sau ca salteaua ta cu aer nu este buna. Desi unele probleme nu pot fi rezolvate in totalitate, poti sa gasesti trucuri prin care sa le ameliorezi inainte sa ajunga musafirii.

Ai grija sa eliberezi dulapul, sa suplimentezi cu umerase pentru a permite invitatilor sa se simta ca acasa atunci cand incep despachetarea bagajelor.

  • Baia – gata

Pe langa dormitorul primitor, baia trebuie sa respecte aceleasi caracteristici. Curatenia sa fie nelipsita, caci ea poate tine loc si de cele mai noi decoratiuni interioare. Atata vreme cat va observa curatenie si ordine, un musafir nu va avea nevoie de altceva. Poate de un mic spatiu unde isi poate ordona obiectele de ingrijire personala pe care le foloseste in baie. Dar de acest lucru te vei ocupa, odata cu pregatirea prosoapelor si a halatului de baie.

  • Improaspateaza restul casei

Dupa ce te-ai asigurat ca musafirii tai vor dormi intr-o camera aerisita si curata si dupa ce ai facut luna in baie, a venit momentul sa te ocupi si de restul casei. Asigura-te ca ai ales cele mai potrivite accesorii : draperii, covoare, obiecte decorative. Musafirii vor fi incantati daca vor observa ca te-ai gandit la toate. Curata si ingrijita, decat una mare, dar lasata de izbeliste.

Este mai important sa ai o casa mica, dar curata si ingrijita, decat una mare, dar lasata de izbeliste!

Lasă un răspuns