Curatare sau dezinfectare? Care sunt principalele diferente

Ne-am obisnuit sa folosim termenul general de curatare de fiecare data cand readucem ordinea si curatenia  in casa, insa intre curatare si dezinfectare sunt cateva diferente notabile.

Produsele de curatare au fost create pentru a indeparta murdarie, petele, praful sau urmele folosirii zilnice a anumitor obiecte si suprafete. Acest proces poate indeparta si bacteriile si germenii daunatori sanatatii, insa scopul curatarii este de a reda aspectul si senzatia de curat.

Produsele clasice de curatare vor lasa casa mirosind frumos si sclipitor de curata, insa sunt cateva locuri din casa pe care va trebui sa le tratezi in mod diferit, cu produse cu proprietati dezinfectante.

Intre curatare si dezinfectare se afla igienizarea, care poate fi facuta si acasa si este recomandata pentru anumite suprafete.

Atunci cand speli hainele si alegi cu ciclu cu apa calda de 60 sau la 90 de grade, atunci obtii si un efect de igienizare a tesaturilor. Acesta este recomandat in special pentru prosoape, lenjerii de pat sau alte textile ce sunt folosite des si au tendinta de a aduna murdarie.

Suprafetele pe care pui sau pregatesti mancarea au nevoie de igienizare constanta. Aceasta se poate realiza cu un aparat de curatare cu abur. Prin expunerea suprafetei la temperaturi foarte mari, de 170 grade, microbii sunt distrusi, iar suprafa ramane curata fara sa fie nevoie sa folosesti o solutie speciala sau un detergent. Curatarea pe baza de aburi este recomandata in special pentru textile, tapiterii sau covoare, orice suprafata poroasa care este dificil de curatat altfel. 

Daca ai nevoie sa cureti in profunzime si sa elimini microbii, dezinfectarea este cel mai bun mod. Vei avea nevoie de o solutie speciala pe baza de clor sau un alt produs chimic cu proprietati dezinfectante. Chiar daca nu este de cel mai mare ajutor la indepartarea petelor, un produs dezinfectant va reduce cu pana la 100% microbii de pe suprafata curatata. 

Pentru un impact maxim al dezinfectantului, e recomandat sa cureti suprafata inainte pentru a indeparta praful si murdaria ce pot reduce efectul dezinfectantului. 

Tu ce solutii de curate folosesti? Poti sa ne lasi un comentariu cu  preferatele tale!

Lasă un răspuns