Curatenia de primavara – Partea I

Pentru cei mai ocupati dintre noi, curatenia de primavara este cel mai bun motiv sa adunam de prin casa toate obiectele care mai aduc aminte a sarbatorile de iarna, sa punem o parte din hainele groase „la naftalina” si sa facem o curatenie generala.

Foto: www.imperfecthomemaking.com

Cu o lista asa lunga de lucruri de facut, e greu sa nu scapi cate ceva pe parcurs. Asa ca ne-am decis sa iti venim in ajutor cu punctele majore care ar trebui atinse, iar tie iti ramane sa iei o foaie si un creion si sa iti notezi cate ai de facut, eventual sa iti imparti pe zile.

Pentru a nu munci de doua ori, iti recomandam o anumita ordine in activitati, dupa cum urmeaza:

  1. Caloriferele sau aerul conditionat au adunat praf si s-au imbacsit peste iarna, iar acum a venit vremea sa le aspiri sau sa le schimbi filtrele de aer.
  2. Curatarea geamurilor se va face intodeauna cu produse pe baza de alcool. Acestea nu vor lasa urme inestetice, iar numarul de firme producatoare este generos si pentru fiecare buget.
  3. Tot cu aceeasi solutie de geamuri poti curata urmele lasate pe usi, iar pentru petele mai persistente poti folosi o solutie-crema de curatat aragazul, dar atentie sa nu contina clor si sa distruga suprafetele de lemn.
  4. Peretii din baie si din bucatarie pot fi curatati fie cu o solutie-crema care poate fi lasata la inmuiat cateva minute fie un cu spray cu agenti degresanti pentru a indeparta urmele de sapun sau de grasime.
  5. Obiectele sanitare din baie trebuie dezinfectate cel putin o data pe luna, iar pentru aceasta trebuie folosite solutii pe baza de clor sau alte dezinfectante cu un miros mai discret. Aragazul, chiuveta si zona cosului de gunoi din bucatarie trebuie tratate asemanator pentru a indeparta murdaria acumulata, dar si pentru improspatarea suprafetelor. Atentie la solutiile abrazive sau la accesoriile de curatare foarte aspre pentru a nu zgaria bateriile de la chiuvete.

Saptamana viitoare vom continua lista pentru curatenia de primavara cu sfaturi utile. Daca ai sugestii si idei pentru noi, ne poti scrie in randurile de mai jos.

Lasă un răspuns