Cutiile si cosurile de depozitare – deco-inspiratie pentru spatiile mici

5

Vesele si colorate, din diferite materiale, forme sau marimi, obiectele de depozitare se numara astazi printre deco-solutiile inspirate pentru locuintele mici si nu numai. Si cum cutiile & cosurile de depozitare nu mai sunt de multa vreme simple obiecte cu rol functional, devenind intre timp accesorii decorative chic, cu un strop de indemanare si inspiratie le poti integra in designul casei tale. Iata cateva idei inspirate pentru folosirea cu succes a obiectelor de depozitare!
1
– Foloseste cosuri de depozitare (sau cutii mai inalte) in orice colt al camerelor tale, ele se vor potrivi fara probleme.
– Alege-ti cutiile preferate, dupa materialul din care sunt confectionate – bambus, ratan, rachita, materiale foarte rezistente sau carton rezistent, captusite cu materiale textile si asorteaza-le cu restul accesoriilor din casa. Daca mobilierul e in culori neutre, cateva cutii de depozitare, in culori intense (rosu, visiniu, portocaliu, verde) pot fi petele de culoare de care are nevoie camera ta. Pentru o camera incarcata cu mult mobilier, cateva cutii simple, in tonuri albe sau neutre sunt solutia potrivita.
– Joaca-te cu nuantele, formele si materialele din care sunt realizate obiectele de depozitare. Pentru o nota mai chic, le poti „imbraca” in huse interioare din material textil sau catifea sau le poti lacui.
– Daca ai corpuri de mobilier tip etajere, decoreaza-le cu cateva cutii, in care poti depozita diverse lucrusoare, economisind astfel spatiul. Poti utiliza cosurile pe post de sertare, acoperind cu ele golurile dintre rafturile unor dulapuri sau le poti aseza in locuri mai greu accesibile (sub pat, la colturi, sub calorifer, in spatiile din camara sau debara).
– Poti folosi un cos din nuiele impletite (cu o husa interioara) in locul clasicului cos din plastic pentru rufe, iar acesta va parea astfel ca o piesa de mobilier, integrandu-se perfect in decor.
– Ca sa economisesti spatiul dintr-o camera, foloseste pentru depozitarea diverselor lucruri un cos pliabil din bambus, cu picioare din lemn, care are si buzunare exterioare in care pot fi depozitate ziarele sau revistele. Creeaza propriile cutii de depozitare din sertarele dulapurilor mai vechi sau din alte obiecte mai vechi pe care le poti reconditiona rapid (galeata, cufar, etc.).
– Daca optezi pentru cutii mici din carton, le poti decora in orice culoare sau model, poti lipi pe ele chiar tapet sau materiale textile sau le poti transforma in rame cuburi.
– Daca iti plac florile, poti aranja ghivecele intr-un cos impletit sau poti folosi cosurile pe post de jardiniere, numai bune ca obiecte decorative pentru lunile de primavara-vara.
– Daca spatiul din zona holului permite, instaleaza un cos inalt si elegant pentru umbrele sau serviete. Adauga o cutie decorativa cu forme geometrice pentru accesoriile tale sau ale oaspetilor (esarfe, palarii, manusi).
– In bucatarie, poti depozita legume fructele sau chiar ustensilele pentru gatit in cosuri din ratan si poti aseza obiecte de acelasi fel (borcane cu condimente, cu gem, carti de bucate, servetelele) in cutii din lemn personalizate sau in cosuri decorative, colorate.
– In living, poti pastra diverse lucruri in una sau mai multe cutii, asortate cu mobilierul sau restul accesoriilor din incapere, fie ca e vorba de covor, perdea sau draperie.
4
– Foloseste cutii viu colorate in camera copilului sau tapetate cu decostickere, pentru depozitarea jucariilor si sortarea lucrusoarelor celui mic (carti, haine, lenjerie, prosoape, etc.).
– In baie poti opta pentru cutii din polipropilena (agatate in carlige sau depozitate pe rafturile din dulap), unde poti pastra produsele de ingrijire personala, prosoape, detergenti sau alte obiecte. In plus, acest tip de cutii sunt ideale pentru baie, fiind imune la abur si umezeala.
3

Nu-ti ramane decat sa fii creativ(a) si sa te joci cu formele si culorile accesoriilor din casa ta. Spor si deco-inspiratie!

Sursa foto : bhg.com

Lasă un răspuns