Deco – Idei pentru amenajarea dressingului

Ti-ai dorit mereu un dressing, dar consideri ca e un proiect potrivit doar pentru spatiile mari? Cu elementele si detaliile potrivite, poti transforma si o veche debara intr-un dressing chic si atractiv. Venim in ajutor cu cateva idei!

 

 

  • Foloseste fie o camera separata, fie intr-o camera mai mare separa cu rigips un spatiu special destinat dressingului. Dressingul in forma de L este recomandat in special camerelor cu latime si lungime mica, de aceea nu folosi in acest tip prea mult mobilier. Pentru ca dressingul este facut ca sa incapem si noi in el cand ne imbracam sau cand ne schimbam, latimea minima a acestuia este de 1,2 m.
  • Un dressing nu este o simpla debara, dar  cu toate acestea iti poti transforma vechea debara intr-un mini-dressing atractiv! Trebuie sa il amenajezi astfel incat sa fie practic si incapator. Masoara cu atentie spatiul la dispozitie si stabileste atat modalitatile de depozitare (de exemplu, sertare sau bare pentru umerase, cutii de depozitare), dar si separarea articolelor de imbracaminte.
  • Alege locul pentru dressing langa dormitor, nu neaparat lipit de el; ideal ar fi ca intre dressing si dormitor sa existe o zona de trecere, un mic hol de acces.
  • Opteaza intre mobila din pal melaminat (care sa includa foarte multe rafturi pentru organizarea depozitarii) si suporturi din teava, pe care vor fi montate polite din pal melaminat.
  • Este de preferat ca spatiile pentru EL si pentru EA sa fie distincte, fiecarui partener urmand sa-i revina o parte din spatiu. Un covor mic sau chiar un pres pentru intrare pot da o nota calda & chic intregii incaperi.
  • Nu uita sa vopsesti peretii! Ideale sunt culorile neutre sau albul, dar poti anima spatiul, vopsind un singur perete intr-o culoare mai intensa.
  • Pe langa rafturi trebuie sa existe si cateva bare pentru umerasele de haine, chiar instalate la inaltimi diferite, luand in calcul si lungimea hainelor pe care le vei aranja pe umerase. Daca optezi pentru o singura bara, monteaz-o la o inaltime de 180 de cm., ca sa poti agata atat hainele mai scurte (camasi, sacouri, tricouri, etc.) cat si pe cele lungi (paltoane, rochii, etc.).
  • Nu inghesui lucrurile! Pe o bara cu lungimea de 1 m. sa nu fie mai mult de  20-30 de umerase (totul depinde de grosimea si de tipul hainelor puse pe umeras), iar intre o pereche de pantaloni si o camasa se lasa un spatiu liber de aproximativ 2-3 cm, pentru a nu sifona hainele. Pantofii se pun separat, preferabil in partea inferioara.
  • Pentru pastrarea lenjeriei intime, a ciorapilor, esarfelor, prosoapelor sau altor obiecte mai mici (chiar si pentru incaltaminte) utilizeaza cutiile de depozitare sau cosurile impletite, care pot sa inlocuiasca cu brio sertarele.  Exista suporturi speciale pentru pastrarea pantalonilor, a incaltamintei, a gentilor, a curelelor si a cravatelor, care vor organiza mai bine spatiul tau.
  • Alegerea usii de acces in dressing se face in functie de amplasarea dressingului si de dimensiunile acestuia. De obicei, usile pliante sunt alegerea potrivita pentru spatiile restranse, iar cele culisante, pentru casele mai mari sau foarte spatioase. Daca vrei sa maschezi hainele depozitate, poti alege o cortina tip draperie din satin sau varianta cu perdele.
  • Monteaza o oglinda supradimensionala sau opteaza pentru mai multe bucati de oglinda, folosindu-ti imaginatia pentru a realiza diferite compozitii creative. Merita sa incerci diferite variante, avand la dispozitie chiar si un buget redus.
  • Pentru iluminat utilizeaza becurile cu halogen sau tuburi de neon, iar daca incaperea beneficiaza de suficienta lumina naturala sunt suficiente cateva spoturi cu LED, care lumineaza mai intens.

Nu uita sa adaugi detaliile preferate, care vor da nota personala de care are nevoie dressingul tau (decostickere pentru pereti, un taburet otoman, rafturi creative sau caramizi de sticla)!

Sursa foto : decoratique.blogspot.com

 

Lasă un răspuns