Deco: Idei pentru spatii mici. Partea 4 – HOLUL de la intrare

Daca decorul holului de la intrarea in locuinta iti da batai de cap, fie ca e prea mic, e slab luminat  sau lipsit de personalitate, ideile din articolul de astazi te vor ghida sa gasesti “Deco-Solutia” potrivita pentru casa ta!

 

1. Fie ca locuiesti la casa sau in apartament, prima recomandare consta in delimitarea spatiului de trecere, prin intermediul peretilor sau a pardoselii. Cum majoritatea spatiilor de la intrare sunt mici si slab illuminate, personalizeaza-le cu ajutorul unei nuante mai puternice sau cu modelul de tapet favorit! Daca optezi pentru vopsirea peretilor in culori puternice, lasa intotdeauna tavanul alb, pentru a “inalta” astfel spatial delimitat. Pentru delimitare mai poti folosi un model diferit de parchet sau gresie sau o traversa special destinata spatiilor de trecere. Evita sa utilizezi traversa pe toata lungimea holului si lasa liber spatiul de langa usa!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Cum acesta e si primul spatiu din casa, in care ne intampinam musafirii, asigura-te ca atmosfera e una proaspata si organizata. Opteaza pentru o usa de intrare in tonuri deschise si organizeaza eficient spatiul de intrare, folosind mini-dulapuri si cutii pentru organizare si stocare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Decoreaza unul din pereti cu un cuier-dulap multifuntional! Daca spatiul e unul mic, alege un dulap in tonuri deschise, dotat cu diverse spatii precum rafturi, sertare pe sine si un spatiu special pentru depozitarea incaltamintei. Pentru depozitarea incaltamintei ude, poti folosi suporturile de tip gratar, precum cele din imagine. In plus, aranjeaza obiectele in cutii de depozitare, pe categorii, in functie de frecventa utilizarii lor.

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Personalizeaza unul din peretii de la intrare cu obiectele decorative preferate. Daca iubesti picturile, unul sau mai multe tablouri pot fi solutia decorativa la indemana. Expune-ti aici fotografiile preferate sau colajele&desenele copiilor, iar rezultatul e un perete decorat artistic, cu buget redus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Pentru a amplifica senzatia de spatiu & lumina, decoreaza unul din peretii slab iluminati, cu o oglinda decorativa mai mare – o solutie deopotriva practica & atractiva. Adauga spatiului o nota de verdeata, cu ajutorul unei plante in ghiveci.  🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6. Daca locuiesti la casa, ideale pentru decorul scarilor sunt traversele mocheta cu caracteristici de izolare termica, fonica si proprietati antiderapante. Vei gasi in colectia Traverse Atria diferite modele si nuante vesele, pentru personalizarea scarilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Iar pentru oaspetii obositi de drum, o bancuta in hol se poate dovedi a fi ingredientul deco mult asteptat. Iti recomand sa utilizezi un model de bancuta (cu spatiu de depozitare inclus), precum cea din imagine, ideala atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca ai gasit aici ideile dorite, Atria iti ureaza muuult spor, rabdare si inspiratie!

 

Lasă un răspuns