Deco idei pentru spatii mici: reamenajarea subsolului

4a9c10d5100560c1733001fe6f0d21bd
Locuiesti la casa si intentionezi sa-ti extinzi spatiul de locuit? Atunci amenajarea unui subsol sau demisol poate fi solutia practica si creativa de care ai nevoie. Iata cateva sfaturi prin care poti transforma banalul demisol, intr-un spatiu chic si primitor.
– Dupa ce ai masurat corect spatiul, pregateste-ti un plan cu impartirea zonei in functie de ce vrei sa faci: spatiu de joaca pentru cei mici, spatiu de relaxare, sala de sport sau o alta idee pe care o pui demult la cale.
– Pentru inceput, e nevoie de cateva operatiuni mai ample: izolarea tevilor, tratarea & izolarea peretilor, eventual refacerea instalatiei electrice si montarea unui aparat de aer conditionat pentru rezolvarea problemei ventilatiei. Urmeaza apoi partea cea creativa: mobilarea si decorarea incaperilor in ton cu ideile tale si ale celor dragi.
– Poti alege un stil de decor complet diferit de restul incaperilor sau poti „imprumuta” atmosfera dintr-o alta camera.
– Pentru podea opteaza pentru parchet sau gresie, dar nu uita sa o asortezi cu covoare rezistente sau traverse mocheta in culori cat mai calde si primitoare. Te poti juca cu culorile si poti alege o nuanta intensa pentru covor.
– Asigura-te ca ai la dispozitie suficiente surse de iluminat. Opteaza pentru spoturi suplimentare in tavan sau lampi verticale pozitionate la 30 cm. de pereti. Poti adauga chiar 2-3 lampi de mobilier.
– Pentru un plus de lumina, alege nuante neutre sau pastelate (culorile pastelate sunt chiar culorile anului 2014) pentru vopsirea peretilor, tavanului si chiar a pardoselii (alb, galben, ocru, bej) si evita sa incarci spatiul cu multe piese de mobilier sau obiecte pe care nu le mai folosesti de ani buni. Vechiul spatiu de depozitare merita sa aiba acum o noua destinatie. Transforma-l intr-o mica oaza de relaxare si socializare.
– Chiar daca iti plac foarte mult, renunta la perdele si draperii, deoarece blocheaza putina lumina care ar putea patrunde in interior si alege in schimb storuri. Poti folosi in schimb draperiile (montate pe toata inaltimea camerei) pentru separarea spatiilor: zona birou, zona de relaxare sau zona de antrenament.
– Pentru o nota chic, foloseste accesoriile si decoratiunile preferate si alege pentru acestea nuante in care sunt decorate si restul incaperilor, ideale pentru acest gen de spatiu sunt insa culorile vii sau relaxante ce genereaza senzatia de spatiu si lumina: portocaliu, verde crud, albastru marin, roz pal. Incearca si alte abordari pentru decorul peretilor, cum ar fi tablourile handmade, grupajul de rame foto, picturile celor mici, fototapetul de mici dimensiuni sau obiecte mai neconventionale.
– Poti „tapeta” peretii cu rafturi diverse sau poti alege cateva dulapuri in stil minimalist pentru depozitarea obiectelor. Daca spatiul este renovat corespunzator chiar si o mini-biblioteca in tonuri albe sau neutre poate fi o alegere inspirata pentru transformarea demisolului intr-un spatiu util si functional. Adauga un covor pufos, un fotoliu comod si relaxant si cateva accesorii preferate, iar rezultatul va fi cu siguranta pe placul tau.
– Pentru atmosfera aparte, joaca-te cu formele si nuantele, opteaza cu curaj pentru mobilierul colorat, tapetul cu imprimeuri indraznete, storuri cu motive geometrice sau alte textile in dungi, ce emana energie si buna dispozitie.

Spatiu de birou, mini-biblioteca, spatiu de relaxare, loc de joaca, sala de sport, dressing… In ce ai transforma vechiul demisol? 
6687c17fa166a922887e9291a6d12e86

Sursa foto: bhg.com

Lasă un răspuns